Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnahabos linzerkocka light

Málnahabos linzerkocka light
Málnahabos linzerkocka light
125 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Málnatermő vidékeken szokás keményre vert, cukros tojásfehérjéhez villával összetört málnát keverni, és így feltálalni desszertnek. Ezt gondoltam egy kicsit tovább... 36 szeletre vágva egy szelet 77,5 kcal-t és ~11 ch-t tartalmaz.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A tészta és a hab közé

A habhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. A málnát turmixoljuk meg, és egy közepes lyukú szitán préseljük át. Ha van gyümölcscentrifugák, küldjük át azon a málnaszemeket, lényeg, hogy nagyrészt eltávolítsuk belőle a magokat, és a végén legyen kb. 4 dl málnapépünk.
  3. A zablisztet keverjük össze a darált mandulával, a citrom héjával, a xilittel és a sütőporral, végül gyúrjuk bele a light margarint. Ha nem állna össze, adjunk hozzá 1-2 evőkanál hideg vizet. (Zab)lisztezett deszkán nyújtsuk 30x30-as lappá, helyezzük egy ekkora tepsibe, és toljuk a sütőbe 12 percre. Vegyük ki a tésztát a sütőből, és mérsékeljük a hőmérsékletet 100 fokra. Közben készítsük el a málnahabot.
  4. A habhoz minden készítsünk a kezünk ügyébe. Egy hőálló (vastag üveg a legjobb) tálat kenjünk ki kevés citromlével, öntsük bele a tojásfehérjéket, és adjunk hozzá egy csipet sót, majd egy elektromos habverővel kezdjük habbá verni gőz fölött. Ez azt jelenti, hogy egy vízzel megtöltött lábast helyezünk a hőálló tál alá úgy, hogy ne érjen bele az alja, és alágyújtunk. Mindeközben egy elektromos habverővel, a cukrok evőkanalankénti hozzáadása mellett kőkemény habbá verjük a fehérjét (legalább 10-15 perc!).
  5. Ha már kemény a hab, mérsékeljük a habverő fordulatszámát minimálisra - vagy folytathatjuk egy fakanállal is a keverést -, és öntsük a habba először a málnavelőt, majd ha kissé elkeveredett, akkor a főzős pudingport is.
  6. A linzertésztát kenjük meg a diabetikus lekvárral, majd terítsük szét rajta a málnahabot, és toljuk vissza a 100 fokos sütőbe 80 percre. Csak akkor szeleteljük, ha már teljesen kihűlt!
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 538
elküldve: 9
receptkönyvben: 320
elkészítve: 2/9
Facebookon megjelent: 1

szakács

edan

Mióta szakács: 2012.11.12.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

habos málnakocka, málnás linzerszelet, diétás málnás sütemény

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi Sat, 2013-08-17 13:49

szia, milyen a light Ráma? A tégelyes, vagy létezik a kocka rámának light verziója? Köszi a segítséget.
Andi

edan
edan / edan Sat, 2013-08-17 14:39

Kedves Andi!
Bármilyen tégelyes light ráma jó.
Üdv: edan

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Mon, 2013-05-13 20:30

edan!
Ha a cukorból (bár a kókuszcukrot nem ismerem), kevés vízzel sűrű szirupot főzünk, és lassan adagolva adjuk a habhoz, tuti kemény habot kapunk. Pl a habroló tölteléke is így készül. A nyár folyamán vmilyen gyümivel mindenképp kipróbálom, köszi.

edan
edan / edan Tue, 2013-05-14 08:36

Kedves scarlett,
a kókuszcukor nagyjából úgy viselkedik, mint a fehér cukor (pl. karamellizálható), úgyhogy van rá esély, hogy szirupban is jól működik. Szerintem én is teszek majd rá egy kísérletet...mondjuk ribizlivel!?
Köszi: edan

edan
edan / edan Mon, 2013-05-13 20:01

Kedves Scarlet!
Úgy gondoltam, hogy szebben áll majd a hab. De próbáld ki puding nélkül és kérlek írd meg, hogy úgy is megáll-e a hab.üdv:edan

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2013-05-12 18:19

Nagyon jó ötlet ez az átgondolás. Tetszik, így elkészítem. Köszönöm a remek ötletet. Üdv: Évi néni

318
zabliszt 15 dkg
mandula 10 dkg
margarin 10 dkg
xilit 5 dkg
sütőpor 0.5 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
sárgabaracklekvár 4 ek
málna 50 dkg
tojásfehérje 8 db
xilit 15 dkg
kókuszcukor 15 dkg
tejszínízű pudingpor 1 csomag
1 csipet
citromlé 2 csepp