r
Nosalty Logó

Málnahabos linzerkocka light

edan
Málnahabos linzerkocka light
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A tészta és a hab közé

A habhoz

318
Kalória
7.2g
Fehérje
44.9g
Szénhidrátok
12.7g
Zsír
64.7g
Víz
-
Koleszterin
4.5g
Rost
17.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tészta és a hab közé

A habhoz

Összesen 318 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tészta és a hab közé

A habhoz

Összesen 3803 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tészta és a hab közé

A habhoz

Összesen 229 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 318 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.4 g

Zsír

  • Összesen
    152.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4907 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    936 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    640 mg
  • Foszfor
    1974 mg
  • Nátrium
    1197 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    538.5 g
  • Cukor
    212 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

Víz

  • Összesen
    776.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    829 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    768 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    674 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    952 micro
Összesen 3803 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 229 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. A málnát turmixoljuk meg, és egy közepes lyukú szitán préseljük át. Ha van gyümölcscentrifugák, küldjük át azon a málnaszemeket, lényeg, hogy nagyrészt eltávolítsuk belőle a magokat, és a végén legyen kb. 4 dl málnapépünk.
  3. A zablisztet keverjük össze a darált mandulával, a citrom héjával, a xilittel és a sütőporral, végül gyúrjuk bele a light margarint. Ha nem állna össze, adjunk hozzá 1-2 evőkanál hideg vizet. (Zab)lisztezett deszkán nyújtsuk 30x30-as lappá, helyezzük egy ekkora tepsibe, és toljuk a sütőbe 12 percre. Vegyük ki a tésztát a sütőből, és mérsékeljük a hőmérsékletet 100 fokra. Közben készítsük el a málnahabot.
  4. A habhoz minden készítsünk a kezünk ügyébe. Egy hőálló (vastag üveg a legjobb) tálat kenjünk ki kevés citromlével, öntsük bele a tojásfehérjéket, és adjunk hozzá egy csipet sót, majd egy elektromos habverővel kezdjük habbá verni gőz fölött. Ez azt jelenti, hogy egy vízzel megtöltött lábast helyezünk a hőálló tál alá úgy, hogy ne érjen bele az alja, és alágyújtunk. Mindeközben egy elektromos habverővel, a cukrok evőkanalankénti hozzáadása mellett kőkemény habbá verjük a fehérjét (legalább 10-15 perc!).
  5. Ha már kemény a hab, mérsékeljük a habverő fordulatszámát minimálisra - vagy folytathatjuk egy fakanállal is a keverést -, és öntsük a habba először a málnavelőt, majd ha kissé elkeveredett, akkor a főzős pudingport is.
  6. A linzertésztát kenjük meg a diabetikus lekvárral, majd terítsük szét rajta a málnahabot, és toljuk vissza a 100 fokos sütőbe 80 percre. Csak akkor szeleteljük, ha már teljesen kihűlt!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x30

Málnatermő vidékeken szokás keményre vert, cukros tojásfehérjéhez villával összetört málnát keverni, és így feltálalni desszertnek. Ezt gondoltam egy kicsit tovább... 36 szeletre vágva egy szelet 77,5 kcal-t és ~11 ch-t tartalmaz.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...