r
Nosalty Logó

Sárgabarackos habos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Sárgabarackos habos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 486 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 4873 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 343 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    494 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 486 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    134.4 g

Zsír

  • Összesen
    263.9 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1088 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4080.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    666 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    1641 mg
  • Nátrium
    1253 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    529.2 g
  • Cukor
    292 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1990 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    704 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1578 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    4936 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2432 micro
Összesen 4873 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 343 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejéhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a cukrot és a tojássárgáját fehéredésig kavarjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott vajat, joghurtot, a sütőporral elkevert lisztet, végül pedig a sárgabarackot és a pisztáciát. Vajjal kikent sütőtálba öntjük.
  2. 170 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 20-25 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük).
  3. Közben a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük.
  4. Amikor a tészta majdnem megsült, kivesszük, megkenjük baracklekvárral, megszórjuk egész pisztáciával, tetejére rásimítjuk a tojáshabot, esetleg megmintázzuk, és kb. 10 percre visszadugjuk a sütőbe, míg a teteje el nem kezd karamellizálódni.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2533
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárgabarackos habos sütemény
Évi néni 1830 recept

Egyik nem alvós éjszakámon kb. éjjel 2 óra magasságában láttam ezt a receptet Baracskai Angélától elkészítve.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!