Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mazsolás szelet

Mazsolás szelet
Mazsolás szelet
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy teasüteményes szakácskönyvben találtam pár évvel ezelőtt.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a cukorral, és a fahéjjal.
  2. Majd hozzágyúrjuk a puha margarint és a rumot.
  3. Összegyúrjuk, majd a tésztát a sütőpapírral kibélelt tepsiben egyenletesen elnyomkodjuk. (Nem kell megijedni, ha morzsálódik a tészta. A nyomkodással kiegyenlítjük és egybe fog sülni.)
  4. Berakjuk a sütőbe és amikor félig megsül, akkor kivesszük.
  5. Rákenjük a lekvárt és erre szórjuk a mazsolát.
  6. A tojásfehérét a porcukorral habbá verjük, és a mazsolára kenjük.
  7. Visszatesszük a sütőbe. Addig sütjük, míg a hab egy kis színt kap.
  8. Megvárjuk, míg kihűl. Kockára szeleteljük.

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30×35 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 765
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündi78

Mióta szakács: 2010.11.09.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habos mazsolás, tojáshabos mazsolás sütemény, fahéjas-mazsolás süti édes habbal sütve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

859
finomliszt 40 dkg
sütőpor 1 csomag
cukor 8 dkg
margarin 22 dkg
rum 0.5 teáskanál
fahéj 1 késhegynyi
sárgabaracklekvár 175 g
mazsola 15 dkg
tojásfehérje 4 db
porcukor 20 dkg