Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vasutas szelet Édes Mézes konyhájából

Vasutas szelet Édes Mézes konyhájából
Vasutas szelet Édes Mézes konyhájából
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk ez egy bevált sütemény. Ha nagyobb gáztepsivel csináljuk, lehet az adagok másfélszeresét venni.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Hab

ajánlat

Lehet készre is sütni a tésztát, és lekvár után csak simán rákenni a habot, és lehet gőz fölött is kikeverni a tojáshabot.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A puha vajat a tojások sárgájával és a cukorral habosra felverjük.
  2. A sütőporral elkevert lisztet és a tejet felváltva adagoljuk hozzá.
  3. Kettévesszük a tésztát, és a felébe belekeverjük a kakaót.
  4. Kipapírozott tepsibe sakktábla szerűen, felváltva belekanalazzuk a tésztát.
  5. Betesszük a sütőbe sülni, és mikor már majdnem kész kivesszük, megkenjük lekvárral, rátesszük a felvert tojáshabot, és még egy kicsit sütjük.

Hab

  1. A tojásfehérjéket a cukorral, citromlével kemény habnak felverjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 35x25 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 778
elküldve: 1
receptkönyvben: 56
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Édes Mézes

Mióta szakács: 2013.10.24.
32 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tojáshabos foltos szelet, márványszelet tojáshabbal sütve, tarka szelet, foltos piskóta tojáshabbal, habos szelet lekvárral

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

712
margarin 10 dkg
tojássárgája 4 db
cukor 20 dkg
tej 2 dl
sütőpor 1 csomag
finomliszt 30 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 g
sárgabaracklekvár 8 ek
tojásfehérje 4 db
cukor 20 dkg
citromlé 1 ek