Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás-tejberizses szelet

Áfonyás-tejberizses szelet
Áfonyás-tejberizses szelet
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hogy miért éppen áfonyás? Többek között, mert ez a kedvenc gyümölcsöm. A hűtőben viszont volt elég ahhoz, hogy ezt a finom süteményt megalkossam. A tejberizs önmagában is finom, ám ha megbolondítjuk fehér csokoládéval és tejszínhabbal, akkor már luxus krémnek való anyag kerekedik belőle. Íme az alkotás receptje.

hozzávalók / 6 adag

Piskóta

Áfonyás puding

Töltelék

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A piskótát a hozzávalókból elkészítjük. A tojássárgáját a cukorral habosra verjük, majd a fehérjét kemény habbá. A lisztbe keverjük a sütőport, majd szitáljuk a sárgájába kevergetve, körkörösen felváltva a fehérjehabbal.
  2. Majd a sima masszát 20x30-as sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, eligazítjuk egy kenőkéssel, és süssük 170 fokon 10 perc alatt készre.

Áfonyás puding

  1. Az áfonyás pudinghoz a gyümölcsöt egy nyeles edénybe tesszük a cukorral együtt, addig főzzük, míg megolvad a cukor. Majd összeforraljuk 1 dl vízzel, és botmixerrel pürésítjük.
  2. Újra felforraljuk, és besűrítjük 1 dl vízben elkevert pudingporral, és még melegen rákenjük a piskótalapra, és kihűtjük a hűtőben.

Töltelék

  1. A töltelékhez mosott rizst mikrótálba öntjük, a tejet és cukrot ráöntjük, majd mikróban lefedve megfőzzük 350 watton addig, míg puha nem lesz, kb. 30 perc. Kihűtjük.
  2. A vaníliás cukorral és habfixálóval felvert tejszínhabot a rizshez adagoljuk. Az olvasztott csokoládét ezután adjuk hozzá, és keverjük ki jól. A zselatint melegítsük fel, és adjuk azt is hozzá. Citromhéjjal ízesítjük.
  3. A krémet egyenletesen kenjük el az áfonyás rétegen, és a hűtőbe tesszük dermedni.

Díszítés

  1. Tálalás előtt a habbá vert tejszínhabbal és áfonyaszemekkel díszítjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 789
elküldve: 2
receptkönyvben: 39
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

áfonyás kocka, krémes süti

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rita1971
TraRita / Rita1971 Mon, 2018-07-30 13:45

Kedves Zsuzsamama! Elkészítettem a sütit, nagyon finom lett. A csokit kihagytam a tejberizses krémből, így is tökéletes. Egy adagot málnával is csináltam, az is remekül működött! Köszi szépen a receptet! :)

Üdv: Rita

660
tojás 3 db
cukor 6 dkg
finomliszt 7.5 dkg
sütőpor 1 csomag
áfonya 20 dkg
nádcukor 10 dkg
citromlé 1 citromból nyert
vaníliás pudingpor 1 tasak
víz 2 dl
cukor 1 ek
tej 2.5 dl
rizs 7 dkg
habtejszín 2.5 dl
habfixáló 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
zselatin 1 teáskanál
citromhéj 1 citromból nyert
fehér csokoládé 10 dkg
habtejszín 2.5 dl
habfixáló 1 csomag
áfonya 5 dkg