Mákos-sütőtökös süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 23% Zsír
Összesen
1046
Kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 23% Zsír
Összesen
4181
Kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 21.3 g
Zsír
-
Összesen 67.4 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2520.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 971 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 293 mg
-
Foszfor 941 mg
-
Nátrium 288 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.8 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 108.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 597 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 252 micro
-
α-karotin 531 micro
-
β-karotin 2758 micro
-
β-crypt 2242 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
1046
Kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 85.2 g
Zsír
-
Összesen 269.7 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 95 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 67 g
-
Koleszterin 323 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10080.6 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 3885 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 1171 mg
-
Foszfor 3763 mg
-
Nátrium 1151 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 16 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 403.1 g
-
Cukor 249 mg
-
Élelmi rost 64 mg
VÍZ
-
Összesen 433.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2388 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 47 mg
-
C vitamin: 155 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 371 micro
-
Kolin: 135 mg
-
Retinol - A vitamin: 1007 micro
-
α-karotin 2123 micro
-
β-karotin 11032 micro
-
β-crypt 8967 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 415 micro
Összesen
4181
Kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 17.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 662.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 255 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 247 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 28.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 157 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 139 micro
-
β-karotin 725 micro
-
β-crypt 589 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
274
Kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A vajat habosra keverjük a cukorral, a sóval, a narancs levével és héjával.
- Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a mákot, a mandulát, végül a sütőtököt.
- Elkezdjük keverni (nem ijedünk meg az állagától), majd szép lassan hozzáadagoljuk a tejet. Lehet ,hogy több/kevesebb kell majd a fenti mennyiségnél.
- Amikor jól összekevertük, egy nem túl híg, de még keverhető masszát kell kapjunk.
- A kész tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
- Sütés előtt megszórhatjuk mandulával a tetejét.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 83
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 13722
- Feltöltés dátuma: 2010. december 21.
Ajánló
A képen látható gyümiszósz Petrától van, igazából a camembertjéhez tálalt áfonyaszósz mirelit erdei gyümi-mixes változata. De akár meggymártással is kínálhatjuk. Továbbá, aki úgy gondolja, vaj helyett használhat pálmazsírt, porcukor helyett pedig nyers nádcukrot.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- szezon:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

NS
17524 recept
Ezt a receptet Alapítványunk vezetőjétől kaptam, nagyon fura volt, hogy nincs hozzá kép, így először nem mertem kipróbálni. Aztán mégis... Már szinte csak innen sütök-főzök, és annyira megszoktam, hogy mindenhez van egy kis kép, ami nekem sokat segít munka közben. Nem is tudom, talán, hogy látom, mikor sült meg, vagy nagyjából milyen magas a tészta. Szóval bátorságot vettem, és feltöltöttem ide ezt a receptet, elsőként, fogadjátok szeretettel.
Hozzászólások (2)
Már többször megsütöttem, muffin formában. Mandula helyett darált diót tettem bele. Nagyon finom sütemény.Mindig nagy sikerem volt vele. Csodálkozom, hogy még senki nem dicsérte meg.
Szisztok! Tuti, hogy tojás nem kell bele? Meddig kell sütni, ha muffinak készítem? Màr benz csücsül a süt?be. Nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz! ;)