Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-mákos-mascarponés finomság

Almás-mákos-mascarponés finomság
Almás-mákos-mascarponés finomság
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megcsináltam az idei ország tortáját. Isteni finom lett, csak az a rengeteg tojásfehérje ami kell hozzá:(( Át akartam variálni, hogy kevesebből is meg lehessen csinálni. Csökkentettem a mennyiségeket, és így 6 lap helyett 2 lett. És volt otthol mascarponém, azt is beletettem és nem hiába! Isteni finom lett tőle a krém. Már látom, hogy ezt a verziót igen sokszor meg fogom sütni. :)

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

Az almás töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tészta: A tojásfehérjét félkemény habbá verjük, majd a többi hozzávalót óvatosan hozzákeverjük.
  2. 180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróba!
  3. Ha kihűlt, kettévágjuk.
  4. Krém: A tejhez habverővel hozzákeverjük a többi hozzávalót, hogy szép egynemű legyen. Feltesszük főni, és folyamatos keverés melett besűrítjük.
  5. Ha kihűlt, hozzáadjuk a felvert tejszínhez a mascarponeval együtt, óvatosan egyneművé keverjük.
  6. Almatöltelék: A lereszelt almát a vajon megpároljuk, hozzáadjuk a citrom levét, a cukrot és fahéjat is. Kihűtjük.
  7. Összeálítás: A kettévágott tészta alsó részét megkenjük az almatöltelékkel (ha nagyon leves, kissé kinyomkodjuk, hogy ne ázzon majd el a tészta), majd a krém felét is rákenjük.
  8. Rátesszük a felső tésztalapot, megkenjük a maradék krémmel. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 32x22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 033
elküldve: 15
receptkönyvben: 213
elkészítve: 8/17
Facebookon megjelent: -

szakács

MoncsikaAnyuci

Mióta szakács: 2012.09.09.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

almás-mákos sütemény, mascarponekrémes almás-mákos, krémes, mákos-almás sütemény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dakujem
dakujem Sun, 2013-03-17 01:04

Most lettem kész vele :) holnap a névnapi ebéd után kóstoló...nagyon izgalmas a recept, kíváncsian várom a kóstolás utáni ízeket :)

Timuli
Timuli Wed, 2013-02-06 13:18

Ez valami mennyei finom! Köszi a receptet! Egy pillanat alatt elfogyott!

374
tojásfehérje 8 db
xilit 150 g
mák 100 g
alma 1 db
citromhéj 0.5 citromból nyert
citromlé 0.5 teáskanál
kekszmorzsa 30 g
tej 3 dl
xilit 65 g
étkezési keményítő 35 g
tojássárgája 3 db
növényi tejszín 1.5 dl
mascarpone 250 g
alma 300 g
vaj 30 g
xilit 25 g
fahéj 0 ízlés szerint
citromlé 0.5 citromból nyert