Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos-kókuszos hólabda

Mákos-kókuszos hólabda
Mákos-kókuszos hólabda
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tegnap este fél 9-kor összedobtam fél óra alatt egy bejglit, hát maradt még mák, gyorsan kezdenem kellett még valamit vele:). Ez lett az eredménye :).

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Én a tetejére tejszínhabot nyomtam kis kakaóval meghintve, de a csokimáz a legjobb rá, az az igazság:).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat különválasztjuk, és a sárgát felverjük a vajjal, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd a porcukrot (édesítőt) citromlevet.
  2. 2 dl tejet melegítünk, és beleöntjük a mákot, kicsit forraljuk, aztán levesszük a tűzről.
  3. A lisztet leszitáljuk, és összekeverjük a sütőporral, majd 3 adagban hozzáadjuk a vajas masszához felváltva a mákos masszával, közben még önthetünk hozzá tejet, hogy lágyabb legyen a tészta, majd hozzákeverjük a habbá vert fehérjét óvatosan.
  4. Miután kész, előmelegített sütőben kivajazott, lisztezett formában megsütjük.
  5. Ezalatt a krémhez felrakjuk a tűzre a tejet, hozzáadunk 10 g vajat a cukrokat és a lisztet, simára elkeverjük, és sűrűre főzzük.  
  6. Miután kihűlt a krém, a maradék szobahőmérsékletű vajjal még egyszer átkeverjük.
  7. Ha kész a tészta hagyjuk kihűlni, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és félbevágjuk. Megtöltjük a krémmel, majd körbekenjük vele a kis labdát, és beleforgatjuk kókuszreszelékbe. Tetejére ízlés szerint nyomunk egy kis tejszínhabot vagy vajkrémet, de csokimázzal a legfinomabb. Jó étvágyat:)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 135
elküldve: 0
receptkönyvben: 58
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

kicsi_kriszti

Mióta szakács: 2011.08.14.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kókuszba forgatott krémes-mákos süti, hólabda mákosan

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

825
vaj 200 g
mák 50 g
tej 4 dl
finomliszt 200 g
tojás 2 db
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 1 ek
citromlé 0.5 teáskanál
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
vaníliás cukor 2 csomag
vaj 15 g
porcukor 1 ek
finomliszt 3 evőkanál
tej 2 dl
kókuszreszelék 5 dkg
habtejszín 1 dl