r
Nosalty Logó

Mákos és diós bejgli Katrintól

Katrin
Mákos és diós bejgli Katrintól
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta hozzávalói

Diós töltelék hozzávalói

Mákos töltelék hozzávalói

1063
Kalória
25.4g
Fehérje
136.4g
Szénhidrát
48.1g
Zsír
34.1g
Víz
86.3g
Koleszterin
11.6g
Élelmi rost
44.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta hozzávalói

Diós töltelék hozzávalói

Mákos töltelék hozzávalói

Összesen 1063 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta hozzávalói

Diós töltelék hozzávalói

Mákos töltelék hozzávalói

Összesen 10614 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta hozzávalói

Diós töltelék hozzávalói

Mákos töltelék hozzávalói

Összesen 337 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1579 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    577 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    136.4 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 1063 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    254.4 g

Zsír

  • Összesen
    481 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    239 g
  • Koleszterin
    863 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15789.7 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    446 mg
  • Kálcium
    5769 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    1824 mg
  • Foszfor
    5329 mg
  • Nátrium
    2269 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    38 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1364.5 g
  • Cukor
    448 mg
  • Élelmi rost
    116 mg

Víz

  • Összesen
    341.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1262 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1216 micro
  • Kolin:
    728 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    940 micro
Összesen 10614 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    503.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    10.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 337 kcal

Elkészítés

Tészta hozzávalói

  1. 4 dkg élesztőt kevés langyos tejben fölfuttatunk, és 1 kg szitált liszt közepébe öntjük.
  2. 2 tojást, 3 kiskanál cukrot, 1 kiskanál sót, fél liter langyos tejjel bedagasztunk. Közben 15 dkg vajat lassan adagolva beledagasztunk. A duplájára kelesztjük.
  3. Amikor megkelt, deszkára borítjuk. Ez a mennyiség 4 rúd sütire elég.
  4. Kb. fél cm-es vastagságúra nyújtjuk, s úgy megkenjük a töltelékekkel.
  5. Ezután 1 órát kelesztjük, majd megkenjük tojássárgájával, és megszurkáljuk kb. 5 cm-enként villával, vagy akár kötőtűvel, ha van otthon.
  6. Kb. 180 C-fokon, sütőben sütjük, olyan 35-40 percig.

Diós töltelék hozzávalói

  1. A mazsolát sütés előtt pár órával, forró vízbe beáztatjuk.
  2. A diótöltelékhez először a mazsoláról leöntjük a vizet, majd az összes hozzávalót összekeverjük.
  3. Ha a töltelék esetleg hígnak tűnik, még keverjünk hozzá egy kisebb kanál búzadarát, ha keménynek tűnik, akkor a citrom levét csavarjuk bele a töltelékbe.

Mákos töltelék hozzávalói

  1. A mazsolát sütés előtt pár órával, forró vízbe beáztatjuk.
  2. A máktöltelékhez először a mazsoláról leöntjük a vizet, majd az összes hozzávalókat összekeverjük.
  3. Ha a töltelék esetleg hígnak tűnik, még keverjünk hozzá egy kisebb kanál búzadarát, ha keménynek tűnik, akkor a citrom levét csavarjuk bele a töltelékbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x35

Ez a diós és mákos bejgli nagy kedvencünk, de inkább csak karácsonykor szoktam sütni.

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek