Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos és diós bejgli Katrintól

Mákos és diós bejgli Katrintól
Mákos és diós bejgli Katrintól
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a diós és mákos bejgli nagy kedvencünk, de inkább csak karácsonykor szoktam sütni.

hozzávalók / 10 adag

Tészta hozzávalói

Diós töltelék hozzávalói

Mákos töltelék hozzávalói

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta elkészítése

  1. 4 dkg élesztőt kevés langyos tejben fölfuttatunk, és 1 kg szitált liszt közepébe öntjük.
  2. 2 tojást, 3 kiskanál cukrot, 1 kiskanál sót, fél liter langyos tejjel bedagasztunk. Közben 15 dkg vajat lassan adagolva beledagasztunk. A duplájára kelesztjük.
  3. Amikor megkelt, deszkára borítjuk. Ez a mennyiség 4 rúd sütire elég.
  4. Kb. fél cm-es vastagságúra nyújtjuk, s úgy megkenjük a töltelékekkel.
  5. Ezután 1 órát kelesztjük, majd megkenjük tojássárgájával, és megszurkáljuk kb. 5 cm-enként villával, vagy akár kötőtűvel, ha van otthon.
  6. Kb. 180 C-fokon, sütőben sütjük, olyan 35-40 percig.

A diós töltelék elkészítése

  1. A mazsolát sütés előtt pár órával, forró vízbe beáztatjuk.
  2. A diótöltelékhez először a mazsoláról leöntjük a vizet, majd az összes hozzávalót összekeverjük.
  3. Ha a töltelék esetleg hígnak tűnik, még keverjünk hozzá egy kisebb kanál búzadarát, ha keménynek tűnik, akkor a citrom levét csavarjuk bele a töltelékbe.

A mákos töltelék elkészítése

  1. A mazsolát sütés előtt pár órával, forró vízbe beáztatjuk.
  2. A máktöltelékhez először a mazsoláról leöntjük a vizet, majd az összes hozzávalókat összekeverjük.
  3. Ha a töltelék esetleg hígnak tűnik, még keverjünk hozzá egy kisebb kanál búzadarát, ha keménynek tűnik, akkor a citrom levét csavarjuk bele a töltelékbe.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x35 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 019
elküldve: 1
receptkönyvben: 39
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Katrin

Mióta szakács: 2015.05.22.
122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

diós és mákos beigli, mákos és diós tekercs

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1063
finomliszt 1 kg
tojás 2 db
tojás 1 db
friss élesztő 4 dkg
cukor 3 teáskanál
tej 5 dl
1 kávéskanál
vaj 15 dkg
dió 30 dkg
porcukor 15 dkg
mazsola 5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
tej 1 dl
búzadara 2 csapott ek
mák 30 dkg
porcukor 15 dkg
mazsola 5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
tej 1 dl
búzadara 2 csapott ek