r
Nosalty Logó

Makarónis krumplirakottas

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dorka
Makarónis krumplirakottas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 244 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 976 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 100 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    522.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2876 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 244 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    60.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2089.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    724 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    621 mg
  • Nátrium
    582 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11506 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 976 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1182 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 100 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A makarónit lobogva forró, sós vízben 13-15 perc alatt kifőzzük, leöblítjük hideg vízzel, 1 ek olajjal összekeverjük, hogy ne ragadjon össze. A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, karikára vágjuk.
  2. Tűzálló tálat kikenünk olajjal, belerakjuk a burgonyát, ráterítjük a makarónit, és megszórjuk a reszelt sajttal.
  3. Serpenyőben felforrósítjuk a maradék olajat, a megtisztított és nagyon apróra összevágott hagymát megpirítjuk benne, beletesszük a paradicsompürét. Sóval, borssal, kakukkfűvel és szerecsendióval fűszerezzük, felhígítjuk 2 dl vízzel, felforraljuk.
  4. A rakottasra ráöntjük a paradicsomos mártást, előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14532
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 02.

Ajánló

Tejföllel meglocsolva nagyon finom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Igaz a recept nem írta, de én gombát is tettem bele. Igazán jól sikerült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek