r
Nosalty Logó

Gyors - finom rakott krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Belvedere
Gyors - finom rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 666 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2666 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 164 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1603 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    954 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 666 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.2 g

Zsír

  • Összesen
    208.6 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6411.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1005 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1258 mg
  • Nátrium
    3814 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    949.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    959 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    172 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    726 mg
  • Retinol - A vitamin:
    947 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1023 micro
Összesen 2666 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 164 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit hámozzuk és karikára vágjuk, majd sós, forró vízben ázni hagyjuk.
  2. A tojásokat feltesszük főni sós vízben.
  3. Karikára vágjuk a lecsókolbászt és a virslit, a szalonnát.
  4. Sütőalkalmatosságunkat alufóliával kibéleljük (vagy ki hogyan szokta).
  5. A krumpliról leöntjük a vizet, kicsit megdögönyözzük konyharuhával, hogy felitassuk. (Úgy számoljunk a karikákkal, hogy legalulra és legfelülre nagyobbak kellenek.) El kezdhetjük rakni az alsó réteget. Kicsit sózzuk, majd a következő szintre egyformán kerüljön tojás, lecsókolbász és virsli. Következőleg ismét krumpli kerül, amit haloványan, de sózunk, majd ismét egy tojás-lecsókolbász-virsli szint. Ha nem fér több szint a sütőedénybe, akkor erre a szintre kevés szalonnát is tegyünk, majd alaposan fedjük be az egészet krumplival. Enyhén sózzuk ezt a szintet is, majd szépen rakjuk ki szalonnadarabokkal.
  6. A vajat felhevítjük egy nyeles lábasban (mert önteni fogjuk a tartalmát), majd kevés liszttel sűrítjük. Kicsit pirítjuk, majd felöntjük tejjel, sózzuk, borsozzuk és felfőzzük. A tűzről levéve kevergetjük, majd belekerülhet a fokhagymasó, a szerecsendió és 1 pohár kistejföl. Jól elkeverjük, hogy a tejföl teljesen egynemű legyen a mártással, és nyakon öntjük a rakott krumplit. (Nem cél, hogy a mártás csak a tetején maradjon meg, sőt, ha segítünk lejjebb folyni neki, annál jobb!)
  7. Aufóliával lefedve 1 órán át sütjük 180 fokon, a sütő közepén. (Nekem úgy vált be ez a légkeveréses sütő, hogy 1 óra múlva még 20 percig alufólia nélkül sütöm, és utána kapcsolom légkeverésre, hogy színt kapjon. A régi gázos sütővel másfél órán át sütöttem alufóliával, közepes és kis láng között, alufólia nélkül pedig úgy negyed órát.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 100000 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 61
  • Össznézettség: 24614
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 24.

Ajánló

Csemeguborkával a legjobb!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gyors - finom rakott krumpli
Belvedere 23 recept

Olyan napokra ajánlom ezt az ételt, amikor tartalmas ebédet vagy vacsorát kell adni a családnak, de mi már kora reggel tudjuk, hogy maximum fél óránk lesz az előkészítésre. Ez a recept ilyenkor jól jön, mert összeszórni nem egy nagy dolog a rakott krumplit, így, hogy a krumplit nem kell főzni és hámozni meg pláne. A többi a sütő dolga... :) Éppen ma volt egy ilyen rázósabb napom, két ügy között bevágtam a sütőbe, mire hazaértünk, már kellemes illat várt minket, és rá fél órára meleg vacsorát tudtam az asztalra tenni.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Egymás után írod ezt a kett? dolgot: "a krumplit nem kell f?zni és hámozni meg pláne", valamint "A krumplit hámozzuk és karikára vágjuk".

Belvedere

Nem kell el?f?zni és utána a forró krumplival szerencsétlenkedni. Asszem ez a receptb?l kiderül.... :)

Niki Olasz

A tènyleg ravasz "a krumplit nem kell fòzni ès hàmozni meg plàne" bevezetès ellenère valòban gyors ès egyszerù recept!A "hagyomànyos" rakott krumpli elkèszìtèsètòl mindig pont a fòzès ès hàmozàs vette el a kedvem ami tegnaptòl megoldva.èn szemèly szerint koszonom ezt a praktikus receptet amit termèszetesen sajàt fùszer ès ìzvilàgommal variàltam de az àztatàs szàmomra forradalmi volt ;-) !

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.