Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szaftos rakott krumpli

Szaftos rakott krumpli
Szaftos rakott krumpli
105 perc / előkészület: 45 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebből a rakott krumpliból mindig dupla adagot kell csinálnom...és a szaftjából mindenki tányérjára jut.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A tetejére tehetünk kb. 30-40 dkg reszelt sajtot.
Friss kenyérrel, salátával, utána egy jó hideg sörrel ajánlom mindenkinek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megfőzzük a tojást,  krumplit (héjában).
  2. A sütőt előmelegítjük 160 fokra (légkeveréssel).
  3. Felvágjuk a kolbászt.
  4. A tepsi alján eloszlatjuk az olívaolajat, ráfektetjük a bacon csíkokat (vagy húsos szalonna csíkokat).
  5. Rétegesen rárakjuk a karikára vágott főtt krumplit, megsózzuk.
  6. 6  tojást rászeletelünk és a fele kolbászkarikát rátesszük.
  7. A margarinból 10 cm távolságban kis teáskanálnyi kupacokat rakunk a tetejére, picit megsózzuk.
  8. Majd újabb réteg bacon-krumpli-tojás-kolbász következik, a tetejét krumplival fejezzük be.
  9. Ha készen van a 2 réteg, kézzel óvatosan lenyomkodjuk.
  10. A tejfölt megkeverjük és elosztjuk a tetején. Bedugjuk a sütőbe.
  11. Ha kezd pirulni a tejföl és sajttal készítjük, akkor ilyenkor tesszük rá a reszelt sajtot és a sütő felső részén 15 percig sütjük, amíg szépen megpirul.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 27 180
elküldve: 0
receptkönyvben: 223
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Lolaci

Mióta szakács: 2009.10.30.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

rakott krumpli baconnel, rakott krumpli gazdagon

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

blackyke
blackyke Wed, 2012-05-16 11:07

A mi verziónk, hogy ne legyen száraz a rakott krumpli a következő: egyszerű besamell mártást készítünk (vaj, liszt, tej, só) és a nyers karikára vágott krumplit ebbe forgatjuk és így tesszük a tepsibe (jénai tálba) rétegezve főtt tojás karikákkal és karikára vágott kolbásszal. Kb. 1 óra alatt megsül egyszerű sütőben (sima villanytűzhely sütőjében sütöttük mindig) is a legmagasabb fokozaton és egyáltalán nem lesz száraz vagy nyers. Szépen megpirul az alja és a teteje is. Célszerű megnézni hogy át van-e sülve az egész, mielőtt kivesszük a sütőből, mi ehhez egy nagyon vékony kötőtűt használunk.

lolaci
Lolaci / lolaci Wed, 2012-05-16 20:50

Köszönöm hogy megosztottad Velem,velünk,így is ki fogom próbálni és biztosan finom lesz.Szép estét,és jó főzést továbbra is. :)

767
burgonya 2.5 kg
tojás 12 db
bacon 4 szelet
kolbász 15 dkg
olívaolaj 5 ek
tejföl 450 g
0 ízlés szerint
margarin 2 ek