r
Nosalty Logó

Szaftos rakott krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lolaci
Szaftos rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 769 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4608 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    412 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1440.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    690 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    382 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    272 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    518 micro
Összesen 769 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.7 g

Zsír

  • Összesen
    285.4 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    2471 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8641.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    1010 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    555 mg
  • Foszfor
    2675 mg
  • Nátrium
    4139 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    353.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    2292.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1659 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    373 mg
  • D vitamin:
    487 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    581 micro
  • Kolin:
    2055 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1635 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3108 micro
Összesen 4608 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megfőzzük a tojást, krumplit (héjában).
  2. A sütőt előmelegítjük 160 fokra (légkeveréssel).
  3. Felvágjuk a kolbászt.
  4. A tepsi alján eloszlatjuk az olívaolajat, ráfektetjük a bacon csíkokat (vagy húsos szalonna csíkokat).
  5. Rétegesen rárakjuk a karikára vágott főtt krumplit, megsózzuk.
  6. 6 tojást rászeletelünk és a fele kolbászkarikát rátesszük.
  7. A margarinból 10 cm távolságban kis teáskanálnyi kupacokat rakunk a tetejére, picit megsózzuk.
  8. Majd újabb réteg bacon-krumpli-tojás-kolbász következik, a tetejét krumplival fejezzük be.
  9. Ha készen van a 2 réteg, kézzel óvatosan lenyomkodjuk.
  10. A tejfölt megkeverjük és elosztjuk a tetején. Bedugjuk a sütőbe.
  11. Ha kezd pirulni a tejföl és sajttal készítjük, akkor ilyenkor tesszük rá a reszelt sajtot és a sütő felső részén 15 percig sütjük, amíg szépen megpirul.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 30304
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 25.

Ajánló

A tetejére tehetünk kb. 30-40 dkg reszelt sajtot. Friss kenyérrel, salátával, utána egy jó hideg sörrel ajánlom mindenkinek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szaftos rakott krumpli
Lolaci 9 recept

Ebből a rakott krumpliból mindig dupla adagot kell csinálnom...és a szaftjából mindenki tányérjára jut.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!