r
Nosalty Logó

Olaszos rakott burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Maggi
Olaszos rakott burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 333 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1995 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1499.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    723 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 333 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.6 g

Zsír

  • Összesen
    102 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8995.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    2419 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1899 mg
  • Nátrium
    4339 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1243.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    893 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    747 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1572 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    417 micro
Összesen 1995 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    396 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 102 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyákat meghámozzuk, majd vékony szeletekre gyaluljuk.
  2. Egy nagy sütőtálat vékonyan kikenünk vajjal, majd a krumplik harmadát eloszlatjuk benne.
  3. Sózzuk, borsozzuk, és ráfektetjük a felkarikázott hagymák és paradicsomok felét. Megszórjuk szárított oregánóval, bazsalikommal és rozmaringgal.
  4. Erre jöhet a felkockázott sonka és a lereszelt mozzarella fele.
  5. Ezután következhet ismét egy réteg burgonya, és a hozzávalók másik fele ugyanolyan sorrendben, amit a burgonyák maradékával zárunk.
  6. Egy külön tálban kikeverjük a Maggi fűszeres tepsis burgonya alapot a tejszínnel, és nyakon öntjük vele a burgonyákat.
  7. Megszórjuk a maradék mozzarellával, és reszelünk rá parmezánt is.
  8. Fóliával lefedve 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük, és 1 órát sütjük. Ezután levesszük róla a fóliát, és hagyjuk, hogy a teteje is megpiruljon.
  9. A sütőből kivéve félretesszük, és hagyjuk, hogy langyosra hűljön. Ezután lesz szépen szeletelhető és tálalható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 4074
  • Feltöltés dátuma: 2024. május 14.

Ajánló

Ha előfőzzük a burgonyát, akkor bőven elég 30 perc alatt összesütni az ételt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felturbóztuk a rakott krumplit, hogy ne mindig a magyarosat készítsük. A jól megszokott kolbász helyett sonka került bele, a tojást pedig felváltották a paradicsomkarikák. Az olaszos fűszerezés mediterrán hangulatot ad a rakottasnak, amit mozzarellával és parmezánnal fokozunk tovább.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...