r
Nosalty Logó

Májgombócleves 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Májgombócleves 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 182 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 731 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 38 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1526 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    1270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1287 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    598 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    15 micro
  • Lut-zea
    689 micro
Összesen 182 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    741 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6103.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    656 mg
  • Nátrium
    5081 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5348 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    741 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1010 micro
  • Kolin:
    454 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5147 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    2391 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    60 micro
  • Lut-zea
    2756 micro
Összesen 731 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 38 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat ledaráljuk vagy apróra vágjuk.
  2. A vajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát.
  3. A gombóchoz az alapanyagokat egy tálban összedolgozzuk.
  4. A májas masszát a forrásban lévő levesbe szaggatjuk egy kanál segítségével. Amikor a gombócot főzzük, a leves alatt a tűz ne legyen erős. A gombóc akkor főtt meg, amikor az a leves felszínére feljön (kb. 6-10 perc).
  • Receptkönyvben: 1197
  • Tegnapi nézettség: 59
  • 7 napos nézettség: 594
  • Össznézettség: 388518
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A gombóc készíthető csirkemájjal is, annak lágyabb az íze.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek