Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Májgombócleves 2.

Májgombócleves 2.
Májgombócleves 2.
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gombóc készíthető csirkemájjal is, annak lágyabb az íze.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májat ledaráljuk vagy apróra vágjuk.
  2. A vajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát.
  3. A gombóchoz az alapanyagokat egy tálban összedolgozzuk.
  4. A májas masszát a forrásban lévő levesbe szaggatjuk egy kanál segítségével. Amikor a gombócot főzzük, a leves alatt a tűz ne legyen erős. A gombóc akkor főtt meg, amikor az a leves felszínére feljön (kb. 6-10 perc). 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 159
össznézettség: 217 262
elküldve: 15
receptkönyvben: 1 757
elkészítve: 88/126
Facebookon megjelent: 1

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

májgaluskaleves

Hozzászólások (28)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mercuska
Mercuska Tue, 2015-01-06 14:35

Igazán gazdag ízvilágú leves, felettébb finom egy téli kiadós séta után! :-) A vaj fenomenálissá teszi a gombóc élvezhetőségét! Gratulálok, nagyon finom!!!

vtimi74
vtimi / vtimi74 Fri, 2013-02-15 23:05

Májgombócot még nem csináltam, de most kipróbáltam. Tökéletes :) Köszönöm!

Mariska74
Mariska74 Tue, 2013-01-29 10:38

Kedves Beácska! Lehet, hogy a levesed finom de nem írtad le hogy hogyan készíted el. Azon kívül, hogy a hagymát megdinszteljük, és ennyi? Én tudok főzni, nekem ennyi elég. A húgom viszont teljen kiakadt és azt mondta, hogy: idézem" ez a recept nem ér semmit,még akkor sem ha jó, mert nem írták ide hogyan kell megcsinálni". Beácska! Tényleg nem írtad le. Ne haragudj de ez így nem jó. Bocsánat,ha rosszul esik de nem mindenki "profi szakács". Ugye megérted? Köszönöm.

sajtospufi
sajtospufi Tue, 2016-01-19 20:11

Kedves Mariska74! Én kezdő szakácsnak számítok, mégis értettem a receptet... A hagyma megdinsztelése után jön az, hogy a gombócnak való alapanyagokat összedolgozzuk. A gomboc alapanyagai a bal oldalon vannak felrüntetve a hozzávalók között. Szerintem egyértelmű.

sajtospufi
sajtospufi Tue, 2016-01-19 20:02

Isteni finom ez a májgombócleves!! Tegnap már harmadjára csináltam, párom kívánságára 3X-os májgombóc adaggal! Nagyon ízlett neki..(nekem is) :)

reka8463
reka8463 / reka8463 Tue, 2012-03-06 11:21

Hú!ez valami isteni!mi nem szoktunk csinálni májgombóc levest,legalább is nem emlákszem h ettem volna gyerekkoromban valaha....de most kipróbáltam a család nagy örömére,és valami fenséges lett.köszönjük a receptet.bekerül a kedveneink közzé!

Titta17
Titta17 Thu, 2011-10-20 19:19

Kedves Beácska! Én eddig csak mirelitet használtam,mert azt gondoltam,nagyon bonyolult elkészíteni a májgombócot.Ez a recept viszont nagyon egyszerű és isteni finom!!!A párom imádja a májgombóclevest,és annyira ízlett neki,hogy alig maradt belőle.Pedig reménykedtem,kitart holnap is,de esélye nem volt:D Szuper!Köszönöm!!!

orsi777
orsi777 Tue, 2011-04-19 21:08

Már sokadszor készítettem már el, és mindig olyan büszke vagyok magamra, hogy mennyire finom, mikor eszem:). A kislányom is szereti. Köszönöm.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-03-19 16:23

Kedves jase! Vegyel fel szemuveget! Ez a legjobb majgomboc amit valaha ettem! A kep pedig nagyon jol sikerult rola, ugyhogy nem azzal van a hiba!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-02-11 16:05

Szia,

Hát ez nem néz ki valami jól... Olyan színű a leve, mint a mosogatólének. Valami nem stimmel vele...

M0ncsa
Moncsa / M0ncsa Fri, 2011-02-25 12:17

Szia Jase, mi a gond a leves szinevel?? Miert, a tied milyen szokott lenni?

mézecske74
mézecske74 / mézecske74 Tue, 2011-01-25 12:57

Kedves Beácska! csak azt kérdezném meg tőled hogy lehet-e májkrémből csinálni légyszíves írd már meg köszi szépen mézecske74!

Zenyka
Zenyka Thu, 2010-02-11 14:55

Szia Beácska!

Még soha nem csináltam otthon májgombócot, mert macerásnak tartottam, de a receptedet olvasva belevágtam, és ma elkészült ebédre. Isteni lett, ezután csak itthon készítem, jót ettünk belőle:)
Köszi a receptet!!!

182
csirkemáj 15 dkg
vaj 2 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
tojás 1 db
zsemlemorzsa 1 ek
finomliszt 2 púpozott ek
víz 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
zöldség alaplé 1.5 l