Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Majdnem hamis csirkeragu grízgaluskával

Majdnem hamis csirkeragu grízgaluskával
Majdnem hamis csirkeragu grízgaluskával
95 perc / előkészület: 20 perc főzés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsételeink többségében csirkemellből készülnek. A hentesnél legtöbbször csontos csirkemellet veszek, aki nagyon előzékenyen ki is csontozza nekem, persze a csontot is megkapom a hússal együtt. Sajnálnám kidobni ezeket a csirkemellcsontokat, már csak azért is, mert a hentes bár nagyon rutinosan, szépen csontoz, de jócskán hagy húst a csontokon. Erre találtam ki ezt a majdnem hamis ragulevest, sok zöldséggel. Mivel a családunk nem nagy húsevő, viszont előnyben részesítjük a zöldségeket, meg a jó sűrű leveseket, mi nagyon szeretjük ezt a levest, és egyáltalán nem hiányoljuk belőle a még több húst.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellcsontokat enyhén sós vízben megfőzzük. A levét leszűrjük, félretesszük. A csontokon lévő húst leszedegetjük, azt is félretesszük.
  2. A hagymát apró kockákra vágva az olajon megfonnyasztjuk. Rádobjuk a cikkekre vágottt gombát, azt is dinszteljük pár percig.
  3. Felöntjük a húslével, beletesszük az összedarabolt zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, kevés tárkonyt szórunk hozzá, és készre főzzük. Ha kell, öntünk még hozzá vizet.
  4. A tojást alaposan felverjük, finoman hozzáadagoljuk a darát, majd egy perc pihentetés után a levesbe szaggatjuk egy nokedliszaggatóval vagy nagy lyukú reszelő segítségével.
  5. A húsdarabkákat is a leveshez adjuk.
  6. A tejszínt csomómentesre keverjük egy teáskanál liszttel, és behabarjuk vele a levest. Felaprított petrezselyemzölddel, és még egy kis jól összemorzsolt tárkonnyal ízesítjük.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 622
elküldve: 4
receptkönyvben: 214
elkészítve: 10/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tárkonyos-tejszínes raguleves, sok zöldséges raguleves, csirkeragu grízgaluskával

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Thu, 2014-08-28 20:49

Kedves Fahej!

Fahej napok vannak nalunk! A ferjemnek amikor mondom, hogy a Te receptedet fozom, mar O is tudja, hogy kirol beszelek. :o)
Nekem is sok csirkemell csont van itthon egy ido utan, mert en mindig egesz csirket veszek, mert azt mondjak itt az a legfrissebb. Na, meg a legolcsobb is, mert nem a hentes darabolja, az O orabere kicsit tobb, mint az enyem,hehe. :o) Szoval szeretek levest fozni a csontbol, amikor mar annyi van belole, hogy dugig van a fazek vele, amikor az lehul, hat tiszta kocsonya az egesz, azt meg a lanykam szereti.
Ez a valtozat is nagyon finom, tenyleg szuper ez a rengeteg zoldseg benne. Koszi a receptet!
Ja, meg a teriton akadt meg a szemem, hogy az milyen gyonyoru! En mar el is felejtettem ezt a szep kekfestot, de jo, hogy csak keppel lehet receptet feltolteni! :o)
Ha jol tudom makkal festik. Hat, igen a termeszetes szinezoket nem lehet felulmulni.

udv:witch

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2014-08-29 21:47

Kedves Witch!
Megtisztelő a "Fahéj-napok" ott, abban a messzi országban! :) Köszönöm!
A mákkal festésről még nem hallottam. Ez pápai kékfestő, amit vagy indigóval vagy festőcsüllenggel festenek. Előbbi kékebb, utóbbi meg megterem Mo-n is. Az a fantasztikus ezekben a kékfestőkben(már ha igaziak) a szépségük mellett, hogy alig fakulnak valamit, hiába mossuk. Az enyém is már vagy 15 éves, és teljesen vállalható még vendégek előtt is.
Szép hétvégét!
Szeretettel: Fahéj

Amaerilde
Amaerilde / Amaerilde Sat, 2012-04-21 19:06

Elkészítettem a levest ma ebédre, és a páromnak, és nekem is nagyon ízlett! Nagyon finom, köszönöm a a receptet!

Amaerilde
Amaerilde / Amaerilde Sun, 2015-01-25 12:44

Mmm immár harmadjára készítem el és még mindig isteni! Meg kell viszont állapítsam hogy a bolti csirkefarháttal (mivel mindig filét veszek nincs saját bontású csontom) tényleg majdnem hamis :D
Mellé másodiknak almás papucs kelt tésztából lett Aaaniii receptje alapján, jó párosítás :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2015-01-25 13:04

Örülök, hogy bekerült az ételeid közé. :) Far-hátat nagyon régen vettem már. Viszont a mellet eleve úgy csontozom, hogy azért maradjon rajta egy kis husi, gondolva erre a levesre.
Üdv: Fahéj

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-03-28 14:21

Kedves Fahéj!

Illatos finomság lett belőle.:-))
Mindenki szedett második tányérral is.:-))
Köszönjük:-)
Éva-Anyóca

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2012-03-28 16:28

Kedves Éva-Anyóca!
Ennek nagyon-nagyon örülök! :)) Izgultam ám, hogy mit fog hozzá szólni a kis családod! :) De akkor minden oké! :))
Üdv: Fahéj

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-03-28 09:00

Kedves Fahéj!

Ez a fontos , a szép és a jó benne.:-))
Nagyon jó a tipp, ma ő készül el, és a második fogásom is kitaláltad, finomat és laktatót, elfogadható áron:-))
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2012-03-27 17:56

Szia itt is! :)
Ez nem egy drága leves (a csont miatt), viszont nagyon finom, kiadós. Mi imádjuk. Nem is kell mellé, csak valami kis fincsi kőttes tészta, és már kész is a komplett ebéd! :)
Üdv: Fahéj

395
csirkeaprólék 25 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 2 ek
sárgarépa 1 nagy db
fehérrépa 1 nagy db
zeller 0.5 db
karalábé 0.5 db
gomba 15 dkg
zöldborsó 20 dkg
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0.5 csokor
tárkony 1 tk
főzőtejszín 2 dl
finomliszt 1 púpozott ek
tojás 1 db
búzadara 4 evőkanál