Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Alföldi raguleves Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

Alföldi raguleves Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
Alföldi raguleves Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nem mindennapi raguleves, amit a mustár és a főtt tojás tesz még izgalmasabbá!!

hozzávalók / 4 adag

Leves

Rántás

Szólj hozzá!

elkészítés

Leves

  1. A megtisztított húst apró kockára vágjuk a vöröshagymával együtt. Az olajban megdinszteljük a hagymát, majd a húst is hozzáadjuk, és fehéredésig pirítjuk. Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük. A babérlevelet is hozzáadjuk, majd felöntjük az erőlevessel.
  2. Amikor a hús félig megpuhult (kb. 30 perc), akkor a leveshez adjuk a kockára vágott burgonyákat. (Készítsük el a rántást.)
  3. Mustárral, citromlével enyhén savanykásra ízesítjük. Tálaláskor a kockákra vágott főtt tojásra merjük az ízletes levest.

Rántás

  1. Amikor a hús és a burgonya is megpuhult, világos, petrezselymes rántást készítünk (az olajon megpirítjuk a lisztet, majd az apróra vágott petrezselymet is hozzáadjuk, kevés vízzel felengedjük).
  2. A tejföllel simára keverjük, és besűrítjük vele a levest.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 557
elküldve: 1
receptkönyvben: 53
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tojásos raguleves, főtt tojásos húsleves, húsvéti raguleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

587
sertéscomb 50 dkg
vöröshagyma 1 db
napraforgó olaj 2 ek
burgonya 50 dkg
alaplé 1.5 l
citromlé 2 ek
babérlevél 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
mustár 2 teáskanál
főtt tojás 2 db
napraforgó olaj 3 ek
finomliszt 3 evőkanál
petrezselyem 1 csokor
tejföl 1.5 dl