r
Nosalty Logó

Alföldi raguleves Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

Sylvia Gasztro Angyal
Alföldi raguleves Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Leves

Rántás

589
Kalória
33.7g
Fehérje
30g
Szénhidrát
34g
Zsír
243g
Víz
212.8g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Leves

Rántás

Összesen 589 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Leves

Rántás

Összesen 2357 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Leves

Rántás

Összesen 78 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1992.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    1353 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    243 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    582 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    745 micro
Összesen 589 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.7 g

Zsír

  • Összesen
    136.2 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    851 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7970.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1714 mg
  • Nátrium
    5412 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    119.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    972.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    579 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    194 micro
  • K vitamin:
    751 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    791 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2330 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2980 micro
Összesen 2357 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 78 kcal

Elkészítés

Leves

  1. A megtisztított húst apró kockára vágjuk a vöröshagymával együtt. Az olajban megdinszteljük a hagymát, majd a húst is hozzáadjuk, és fehéredésig pirítjuk. Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük. A babérlevelet is hozzáadjuk, majd felöntjük az erőlevessel.
  2. Amikor a hús félig megpuhult (kb. 30 perc), akkor a leveshez adjuk a kockára vágott burgonyákat. (Készítsük el a rántást.)
  3. Mustárral, citromlével enyhén savanykásra ízesítjük. Tálaláskor a kockákra vágott főtt tojásra merjük az ízletes levest.

Rántás

  1. Amikor a hús és a burgonya is megpuhult, világos, petrezselymes rántást készítünk (az olajon megpirítjuk a lisztet, majd az apróra vágott petrezselymet is hozzáadjuk, kevés vízzel felengedjük).
  2. A tejföllel simára keverjük, és besűrítjük vele a levest.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 50 p

Egy nem mindennapi raguleves, amit a mustár és a főtt tojás tesz még izgalmasabbá!!

További receptek

Lebbencsleves

Ha valamiben, a mennyei és laktató levesekben nagyon erős a magyar konyha. A lebbencsleves is ezen a fronton helyezkedik el, amit a lepirított csuszatészta tesz különlegessé, a sok-sok ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek