r
Nosalty Logó

Májas hurka őszi zöldségekkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Májas hurka őszi zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A májas hurka előkészítése

A sütőtökhöz

A birsalmás káposztához

A sült sonkahagymához

Összesen 872 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A májas hurka előkészítése

A sütőtökhöz

A birsalmás káposztához

A sült sonkahagymához

Összesen 1742 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A májas hurka előkészítése

A sütőtökhöz

A birsalmás káposztához

A sült sonkahagymához

Összesen 111 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    60.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3007.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    2138 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    492.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12509 micro
  • α-karotin
    1082 micro
  • β-karotin
    5379 micro
  • β-crypt
    4373 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 872 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.6 g

Zsír

  • Összesen
    121.9 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    504 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6015.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    939 mg
  • Nátrium
    4275 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.8 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    985 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26372 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    40 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25018 micro
  • α-karotin
    2164 micro
  • β-karotin
    10757 micro
  • β-crypt
    8747 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    647 micro
Összesen 1742 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1687 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1601 micro
  • α-karotin
    138 micro
  • β-karotin
    688 micro
  • β-crypt
    560 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

A májas hurka előkészítése

A sütőtökhöz

A birsalmás káposztához

A sült sonkahagymához

Elkészítés

A májas hurka előkészítése

  1. Sütőtök készítése:
  2. A tököt 4 hasábra vágjuk, kimagozzuk, majd bekenjük olajjal.
  3. Sózzuk és rászitáljuk a porcukrot, majd 150 fokos sütőben 40 perc alatt puhára sütjük a tököket.
  4. Kikanalazzuk a héjából, majd nagy darabokra szedjük a húsát.
  5. Birsalmás káposzta készítése:
  6. A cukorból olajon sötét karamelt készítünk és megpároljuk rajta a hagymát, sózzuk.
  7. A vékony lapokra vágott birsalmát és a káposztákat elkeverjük benne,a tetejére tesszük a 2 babérlevelet és alacsony lángon, fedő alatt pároljuk.
  8. Ha a káposzta megpuhult, a levét sziruposra forraljuk, majd sózzuk, borsozzuk.
  9. Sült sonkahagyma készítése:
  10. A sonkahagymákat megpucoljuk és hosszában kettévágjuk.
  11. Vajon aranybarnára pirítjuk a lapos felét, majd felöntjük a levessel, elkeverjük benne a vajat és a porcukrot.
  12. Alacsony lángon beforraljuk a főzőlevét.
  13. Folyamatosan forgatjuk benne a hagymákat, amíg fényesek nem lesznek.
  14. Májashurka előkészítése:
  15. A tölteléket kivágjuk a bélből és egy kis gyűrűbe formázzuk.
  16. Egy párolóedényben, félig nyitott tetővel 15 perc alatt megpároljuk a hurkát.
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9467
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

További receptek a www.chaudfroid.blogspot.com oldalon.

Hozzávalók

A májas hurka előkészítése

A sütőtökhöz

A birsalmás káposztához

A sült sonkahagymához

Címlapról ajánljuk

További cikkek