r
Nosalty Logó

Toroskáposzta 3.

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Tamás
Toroskáposzta 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 481 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1443 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 98 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2480.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    1748 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    395.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    739 micro
Összesen 481 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.8 g

Zsír

  • Összesen
    81.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7440.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1470 mg
  • Nátrium
    5243 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1187.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    157 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    442 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2216 micro
Összesen 1443 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    506.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 98 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felkockázott hagymát üvegesre pirítjuk sertészsíron, közben kockázzuk fel a húst kis, kb. 1,5x1,5x1,5 cm-es darabokra.
  2. Amikor a hagyma megpirult, tegyük bele a húst és pirítsuk, addig amíg az összes hústdarab be nem fehéredik, amikor már kezdenek fehéredni a húsdarabok adjuk hozzá sót és borsot és így pirítsuk tovább. Ízlés szerint barnára is piríthatjuk, de akkor tegyük a húst előbb bele, ne várjuk meg míg megüvegesedik a hagyma.
  3. Húzzuk félre a fazekat, várjunk amíg abba marad a rotyogás. Tegyünk bele 3 tk paprikát, jól keverjük el, tegyük vissza a tűzre, rövid ideig pirítsuk még paprikásan, majd engedjük fel annyi vízzel, hogy épphogy ellepje, morzsoljunk rá kevés majorannát és kb. 3 késhegynyi őröltköményt. Kevergetve, közepes lángon főzzük, amíg meg nem puhul. (Ha megfelelő a hús, akkor 1x kell majd pótolnunk a vizet.)
  4. Tegyük bele a savanyú káposztát, keverjük össze, hogy szép piros legyen mindenütt és főzzük addig - sűrűn kevergetve -, amíg meg nem puhul a káposzta.
  • Receptkönyvben: 204
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 86
  • Össznézettség: 152622
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Toroskáposzta 3.
Tamás 3 recept

Ezt a receptet a nejemtől tanultam, Ő mesélte, hogy disznóvágáskor készítik náluk mindig ezt az ételt. Sajnos, még nem voltam náluk disznóvágáson, de attól még sokszor főzzük, mert nagyon finom és tápláló, tiszta függő vagyok már rá :).  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.