r
Nosalty Logó

Májas gersli rizses hús mintájára

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Mese - Habbal (J. Hanna)
Májas gersli rizses hús mintájára
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír

árpagyöngy elkészítése

pörkölt alap

Összesen 469 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír

árpagyöngy elkészítése

pörkölt alap

Összesen 1872 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír

árpagyöngy elkészítése

pörkölt alap

Összesen 84 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1444.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    842 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    440 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1768 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1645 micro
  • α-karotin
    364 micro
  • β-karotin
    1245 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    1178 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 469 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    72.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5776.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    1503 mg
  • Nátrium
    3367 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    305.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    1760.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7071 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1369 micro
  • Kolin:
    545 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6580 micro
  • α-karotin
    1455 micro
  • β-karotin
    4981 micro
  • β-crypt
    343 micro
  • Likopin
    4712 micro
  • Lut-zea
    910 micro
Összesen 1872 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    211 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

árpagyöngy elkészítése

pörkölt alap

Elkészítés

árpagyöngy elkészítése

  1. A gerslit 2 órával a főzés megkezdése előtt beáztatjuk.
  2. A beáztatott gerslit megsózzuk. Erős lángon egy órát főzzük magában.

pörkölt alap

  1. Egy óra gerslifőzés után a gerslit levesszük a tűzről, és félretesszük.
  2. Egy külön lábosban az apróra vágott lila hagymát és fokhagymát az olajon üvegesre dinszteljük.
  3. Dinsztelés után levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük, és felöntjük 1/4 vizespohárnyi vízzel.
  4. A pritaminpaprikát csíkokra vágjuk. A paradicsomot meghámozzuk és feldaraboljuk. A sárga- és fehérrépát apróra vágjuk. Majd mindezt hozzáadjuk a dinsztelt hagymához, és az egészet felöntjük 1,5-2 vizespohárnyi vízzel.
  5. A "keveréket" ismét tűzre tesszük, és 10 percig, nagy lángon főzzük.
  6. 10 perc után a félig főtt alapot hozzáöntjük az árpagyöngyhöz. Összekeverjük, ha szükséges, felöntjük annyi vízzel, hogy a gyöngyárpát ellepje, és összeforraljuk az egészet. (2 perc)
  7. A májat közben egy külön lábosban félig, kevés vízen, fűszerezés nélkül megpároljuk (2 perc). (A lábos lehet ugyanaz, amiben a pörkölt alap készült.)
  8. A félig főtt májat a gerslihez adjuk. 15 percig, fedő alatt, nagy lángon főzzük, az utolsó 30 percben kis lángon, fedő alatt főzzük. Ha elfő a víz, pótoljuk. (Mivel a máj hamar fő, kevés vizet kell majd pótolni, és ez a receptváltozat szaftosabb lesz, mint a csirkeszíves.)
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2378
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mese - Habbal (J. Hanna) 14 recept

Nemrég volt egy hasonló csirkeszíves-csirkezúzás receptem. A különbség a mostaniban az elkészítés menetében van, és hogy egy órával hamarabb elkészül, mint a csirkeszíves változat.

Hozzávalók

árpagyöngy elkészítése

pörkölt alap

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?