Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mágnás diós pite

Mágnás diós pite
Mágnás diós pite
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (34)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagynéném jól bevált receptje alapján szoktam ezt a sütit készíteni. Megfigyeltük, hogy minél többet áll, annál finomabbá válik, egyre puhább lesz. Persze ehhez az is kell, hogy ne falják fel a gyerekek rögtön az egész tepsivel...

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk és 20 percig pihentetjük.
  2. Közben elkészítjük a diós tölteléket: a tojássárgákat a porcukorral és a tejjel habosra keverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd először belekeverjük a darált diót, a végén a cukros-tojásos egyveleget is.
  3. A tészta 2/3-át kinyújtjuk, tepsibe tesszük, megkenjük a lekvárral és rásimítjuk a diós tölteléket. A maradék tésztából rácsokat gyártunk és ezzel behálózzuk a süti tetejét.
  4. 220 fokra előmelegített sütőben (alul-felül álláson) 10 percig, majd mérsékeljük a hőt 200 fokra, és így további 10-15 percig sütjük.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 137 536
elküldve: 32
receptkönyvben: 1 535
elkészítve: 47/69
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Diós rácsos süti, lekváros diós sütemény, rácsos sütemény

Hozzászólások (34)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cicmic
Cicmic Thu, 2015-03-12 15:29

Még annyit akartam, hogy a mákhoz szerintem a szilvalekvár és meggylekvár jobban illene, mint a sárgabarack. Kétféle lekvár van itthon most. Holnap fogom sütni...nyamm-nyamm

Cicmic
Cicmic Thu, 2015-03-12 15:27

Kedves Muci!
Nagyon finom ez a pite, 2x sütöttem eddig. Most viszont mákos rácsosat szeretnék sütni. Keresgéltem a neten recepteket, majd eszembe jutott ez a pite.Ebben a receptben ha a dió helyett mákot használok, az úgy jó lenne? Előre is köszönöm! Cicó

öreganya
öreganya Tue, 2017-11-28 14:44

Mákos rácsos pite

Hozzávalók a tésztához:

30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás sárgája
egy csomag sütőpor
Töltelékhez

20 dkg őrölt mák
2 dl tej
1 evőkanál vaj
6 evőkanál cukor (esetleg több)
3 tojásfehérje
2 db közepes alma
½ citrom
késhegynyi őrölt fahéj

Elkészítés:
Tészta elkészítése:
A fentieket összegyúrjuk, a tészta 2/3-ad részét kinyújtjuk és kibélelünk vele egy közepes nagyságú tepsit. A tölteléket rásimítjuk. A tészta 1/3-ából rácsot sodrunk. Tojás sárgával megkenjük.
5 percig forró, majd közepes lángon világossárgára sütjük.
Töltelék elkészítése: A mákot a tejben a cukorral, fahéjjal felfőzzük, a tűzről levéve belekeverjük a vajat, az almát, a citromhéjat és belefacsarjuk a citrom levét. Kihűtjük.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk és beleforgatjuk az előző masszába.

Muci
Muci / Muci Thu, 2015-03-12 18:08

Kedves Cicó !
Én még mákkal nem próbáltam. A tésztáját a máktöltelék biztos nem rontja el, csak azt nem tudom, hogy a máktölteléket érdemes e úgy elkészíteni ,mint ennek a sütinek a diótöltelékét ? Én a darált mákot cukorral együtt tejben megfőzném, egy kis citromhéjjal ízesíteném. A baracklekvár mehet a töltelék alá. Ez csak javaslat.
Üdv: Muci

Cicmic
Cicmic Sat, 2015-03-14 15:53

Kedves Muci!
Kipróbáltam mákosan ezt a süteményt. Sárgabaracklekvár nem volt itthon, csak eper és meggy, de az eper keserű volt, nem tudom miért. Végül meggylekvárral készült, a mákhoz adtam citromhéjat. Tojásom most bőven volt, adta magát, hogy minden mást változatlanul hagyjak a receptben. Tegnap este sütöttem és ma kezdtük meg, ugyanolyan jó, mint a diós, mindenki dícsérte. Kicsit citromos, kicsit meggyes, kicsit mákos, omlós tésztaágy, ennek a 4 összetevőnek az összhatása nagyon jó. Csak azt az egyet sajnálom, hogy estére biztos elfogy az egész.
Az lesz a megoldás, hogy csinálni kell egy tepsi diósat és egy tepsi mákosat is.
Majd kipróbálom azt a tejben főzős máktöltelék receptet is, mert rákerestem itt a nosaltyn és bőven volt mákos pite recept is, de nem bántam meg, hogy ugyanúgy készítettem, mint a diósat. Köszönjük a receptet!

Pindurka81
Pindurka81 / Pindurka81 Sun, 2013-03-03 15:13

Kedves Muci!
Nagyon finom ez a süti, ma meg is sütöttem, és az már biztos, hogy ismétlést követel! :) Köszönöm a receptet! :)
Szép napokat!

Bigeditke1
Bigeditke1 Wed, 2012-09-05 22:07

Köszi megtaláltam a lisztet is, csak feljebb kellett nézni az elejét ki fogom próbálni Edit

Bigeditke1
Bigeditke1 Wed, 2012-09-05 22:02

Szia! Sajnos nem látom a recepthez szükséges liszt mennyiséget, kimaradt vagy én nem találom, légysziíves add meg köszi Edit

bnika
bnika Thu, 2012-02-02 11:19

Nagyon jól sikerült,de a tetején a diós hab felvágáskor össze-vissza tört.Mi a megoldás?

Muci
Muci / Muci Thu, 2012-02-02 20:37

Szia "bnika" !
A tésztát csak akkor érdemes felvágni, ha már teljesen kihült és a kés legyen jó éles.
Üdv.: Muci

szeag
Sz. Ági / szeag Wed, 2011-12-28 11:57

Kedves MUCI, ajánlod a zserbódat , megnéztem a szakácsoldaladon, de csak mákos zserbót találtam. Erre gondoltál? A mágnás pite amúgy nagyon ígéretes, szerintem a te recepteda alapján fogom kipróbálni.
Ági

Muci
Muci / Muci Wed, 2011-12-28 18:27

Kedves Ági !
A zserbóm is fenn van a szakácsoldalamon méghozzá jóval előrébb, mint a mákos zserbó . Az első oldal 4. sorában találod.
Jó sütés ,főzést és boldog új évet kívánok : Muci

veressedi
veressedi Wed, 2011-10-19 22:10

Köszönet a tökéletes receptért, megelőzte az eddigi kedvencet- a zserbót-

Muci
Muci / Muci Sun, 2011-10-23 15:10

Szia "veressedi "!
Nagyon szívesen, de azért karácsony tájékán javaslom próbáld ki a zserbómat is.
Üdv.: Muci

Cicmic
Cicmic Fri, 2011-07-01 17:32

Csodás ízű sütemény és egyszerűen elkészíthető.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-03-10 16:02

This is a good post. This post give truly quality information.I’m definitely going to look into it.Really very useful tips are provided here.thank you so much.Keep up the good works.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-12-25 20:48

a teszta kozepe nem sult at olyan jol mint a szelek. Mindent kovettem pontosan a recept szerint. Vagy a homerseklet, vagy az ido nem jo. Tudsz-e tanacsolni valamit?

Dixike
Dixike Sun, 2010-09-05 16:03

Szia Muci! Ma megsütöttem és nagyon finom lett. Köszi a receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-03-14 16:16

Szerintem nagyon finom sütemény anyósom is mindig ilyet süt ünnepekre.Üdv Margó

Muci
Muci / Muci Wed, 2010-03-10 17:27

Kedves Rozsahegyi K !
A tepsim mérete 28x38 cm. A tészta vastagságára már pontosan nem emlékszem, mert elég régen
sütöttem ilyen sütit. A tészta 1/3 része kell a rácsozáshoz, a többit meg tepsi méretűre kell nyújtani.
Szerintem elég vékony lesz, ami majd sütés közben kicsit megvastagszik.
Üdv. : Muci

RozsahegyiK
RozsahegyiK Tue, 2010-03-09 21:32

Sziasztok! Tudna valaki segíteni, hogy mekkora tepsiben kell sütni, és milyen vastagra kell nyújtani a tésztát? Előre is köszi!

Müszi
Müszi Thu, 2009-10-22 13:26

Kedves Muci !

Az biztos, hogy ez egy finom, bevált recept, mert már az 1936-ban kiadott " Váncza " süteményes könyvben is benne van. Elmondható, hogy nagyanyáink is ezzel a sütivel kedveskedtek a családnak és a vendégeknek !

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-09-15 19:39

Ja Bori !! Das Rezept ist wirklich gut !

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-08-13 12:17

Szia Muci! A nagynénédnek köszi ezt a receptet és neked is ,hogy közzé tetted.Ma megcsináltam/nemrég lett kész/ és mondhatom olyan,mint a képen.Az íze isteni és nem nehéz megsütni.Csak ajánlhatom mindenkinek,csak a leírtakat kell követni pontosan és akkor isteni lesz. Üdv.: Bori

agibagi
agibagi Tue, 2009-04-28 19:56

A bogres almasat kiprobaltam.Isteni finom volt.Nagyon jok a sutireceptek csak az a baj hogy ninvs keitva mekkora legyen a tepsi.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2008-08-23 18:05

Es milyen lekvarral kenjuk meg?
Mert az kimaradt a hozzavalokbol..

Muci
Muci / Muci Sat, 2008-08-23 19:04

2 dl sárgabarack lekvár (beleírtam, csak pont a végén volt, kell egy kicsit görgetni)

702
finomliszt 30 dkg
vaj 15 dkg
porcukor 10 dkg
tojás 1 db
sütőpor 1 csomag
tejföl 1 ek
citromlé 1 fél citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
1 csipet
tojás 4 db
porcukor 20 dkg
tej 2 ek
dió 20 dkg
sárgabaracklekvár 20 dkg