r
Nosalty Logó

Mágnás diós pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Mágnás diós pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 702 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5601 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 374 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    778.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.8 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 702 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.1 g

Zsír

  • Összesen
    282.5 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    105 g
  • Koleszterin
    1235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6230 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    1387 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    430 mg
  • Foszfor
    2776 mg
  • Nátrium
    1401 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    702.3 g
  • Cukor
    406 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1440 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    420 micro
  • Kolin:
    874 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1418 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1294 micro
Összesen 5601 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 374 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk és 20 percig pihentetjük.
  2. Közben elkészítjük a diós tölteléket: a tojássárgákat a porcukorral és a tejjel habosra keverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd először belekeverjük a darált diót, a végén a cukros-tojásos egyveleget is.
  3. A tészta 2/3-át kinyújtjuk, tepsibe tesszük, megkenjük a lekvárral és rásimítjuk a diós tölteléket. A maradék tésztából rácsokat gyártunk és ezzel behálózzuk a süti tetejét.
  4. 220 fokra előmelegített sütőben (alul-felül álláson) 10 percig, majd mérsékeljük a hőt 200 fokra, és így további 10-15 percig sütjük.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 151
  • Össznézettség: 156612
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagynéném jól bevált receptje alapján szoktam ezt a sütit készíteni. Megfigyeltük, hogy minél többet áll, annál finomabbá válik, egyre puhább lesz. Persze ehhez az is kell, hogy ne falják fel a gyerekek rögtön az egész tepsivel...

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Es milyen lekvarral kenjuk meg? Mert az kimaradt a hozzavalokbol..

Muci

2 dl sárgabarack lekvár (beleírtam, csak pont a végén volt, kell egy kicsit görgetni)

Törölt felhasználó

A bogres almasat kiprobaltam.Isteni finom volt.Nagyon jok a sutireceptek csak az a baj hogy ninvs keitva mekkora legyen a tepsi.

Törölt felhasználó

Szia Muci! A nagynénédnek köszi ezt a receptet és neked is ,hogy közzé tetted.Ma megcsináltam/nemrég lett kész/ és mondhatom olyan,mint a képen.Az íze isteni és nem nehéz megsütni.Csak ajánlhatom mindenkinek,csak a leírtakat kell követni pontosan és akkor isteni lesz. Üdv.: Bori

Törölt felhasználó

Ja Bori !! Das Rezept ist wirklich gut !

Müszi

Kedves Muci ! Az biztos, hogy ez egy finom, bevált recept, mert már az 1936-ban kiadott " Váncza " süteményes könyvben is benne van. Elmondható, hogy nagyanyáink is ezzel a sütivel kedveskedtek a családnak és a vendégeknek !

RozsahegyiK

Sziasztok! Tudna valaki segíteni, hogy mekkora tepsiben kell sütni, és milyen vastagra kell nyújtani a tésztát? El?re is köszi!

Muci

Kedves Rozsahegyi K ! A tepsim mérete 28x38 cm. A tészta vastagságára már pontosan nem emlékszem, mert elég régen sütöttem ilyen sütit. A tészta 1/3 része kell a rácsozáshoz, a többit meg tepsi méret?re kell nyújtani. Szerintem elég vékony lesz, ami majd sütés közben kicsit megvastagszik. Üdv. : Muci

Törölt felhasználó

Szerintem nagyon finom sütemény anyósom is mindig ilyet süt ünnepekre.Üdv Margó

Dixike

Szia Muci! Ma megsütöttem és nagyon finom lett. Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

a teszta kozepe nem sult at olyan jol mint a szelek. Mindent kovettem pontosan a recept szerint. Vagy a homerseklet, vagy az ido nem jo. Tudsz-e tanacsolni valamit?

Törölt felhasználó

This is a good post. This post give truly quality information.I?m definitely going to look into it.Really very useful tips are provided here.thank you so much.Keep up the good works.

Cicmic

Csodás íz? sütemény és egyszer?en elkészíthet?.

veressedi

Köszönet a tökéletes receptért, megel?zte az eddigi kedvencet- a zserbót-

Muci

Szia "veressedi "! Nagyon szívesen, de azért karácsony tájékán javaslom próbáld ki a zserbómat is. Üdv.: Muci

Sz. Ági

Kedves MUCI, ajánlod a zserbódat , megnéztem a szakácsoldaladon, de csak mákos zserbót találtam. Erre gondoltál? A mágnás pite amúgy nagyon ígéretes, szerintem a te recepteda alapján fogom kipróbálni. Ági

Muci

Kedves Ági ! A zserbóm is fenn van a szakácsoldalamon méghozzá jóval el?rébb, mint a mákos zserbó . Az els? oldal 4. sorában találod. Jó sütés ,f?zést és boldog új évet kívánok : Muci

Törölt felhasználó

Kipróbáltam, nagyon finom

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?