r
Nosalty Logó

Mágnás dióspite 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mágnás dióspite 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A diós réteghez

A tészta kenéséhez

A rácsozat kenéséhez

Összesen 819 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A diós réteghez

A tészta kenéséhez

A rácsozat kenéséhez

Összesen 4919 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A diós réteghez

A tészta kenéséhez

A rácsozat kenéséhez

Összesen 378 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    570.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 819 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.6 g

Zsír

  • Összesen
    256.2 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    91 g
  • Koleszterin
    1391 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3424.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    564 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    1596 mg
  • Nátrium
    663 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    569.8 g
  • Cukor
    296 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    485 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    380 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    417 micro
  • Kolin:
    1131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    473 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1407 micro
Összesen 4919 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 378 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A diós réteghez

A tészta kenéséhez

A rácsozat kenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kétharmad részét sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk, és megkenjük lekvárral.
  2. A tojásfehérjéket habbá verjük, közben adagolva hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd beleforgatjuk a darált diót, és a lekváros tésztalapra kenjük.
  3. A félretett tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval kb. 1, 5 cm széles csíkokat vágunk, és ferdén berácsozzuk vele a diós habot.
  4. A rácsot megkenjük felvert tojással.
  5. Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt aranysárgára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
  6. Szeleteljük, kevés porcukorral megszórva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x34 cm
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13478
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Igazi nagymama sütemény. Nagyon-nagyon finom. Nem is tudom, miért nem sütöm gyakrabban. Egyik nagy erénye, hogy sokáig eltartható (már ha megéri:), ezért vendégváráskor, ünnepekre előre elkészíthető.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Anyukám is ugyan így készíti és mindig nagyon finom.Zsírral puhább a tészta,mint vajjal.Ez az egyik legfinomabb diós süti.

Törölt felhasználó

Így van Leander, ez egy nagyon finom süti. A zsírtól olyan jó omlós lesz. A legtöbb pite tésztáját is zsírral készítem.Id?be telt mire kikísérleteztem azokat az arányokat, aminek egy olyan pite íz lett az eredménye, mint amilyet gyerekkoromban ettem, dédnagymama, nagymama, keresztanya által sütött pitéket kóstolva. Recept nem volt leírva, csak érzésb?l készítették:)

Törölt felhasználó

Nagyon jól sikerült,de nekem felszeleteléskor össze-vissza tört a tetején a hab.Mi a megoldás?

Törölt felhasználó

Tapasztalatom szerint, nem szabad a kést rányomni a süteményre, hanem csak az élével - annak élességét használva szeleteljük. Bár a habos süteményeknél, ha kissé kiszárad el?fordul a töredezés.

Hozzávalók

A tésztához

A diós réteghez

A tészta kenéséhez

A rácsozat kenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek