r
Nosalty Logó

Diós-mágnás sütemény (Mágnás diós pite 2.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Oli
Diós-mágnás sütemény (Mágnás diós pite 2.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 782 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4695 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 409 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    806.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.7 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 782 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    60.2 g

Zsír

  • Összesen
    246.6 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4838.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1159 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    2113 mg
  • Nátrium
    1144 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    580.4 g
  • Cukor
    314 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1844 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1739 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1243 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    555 micro
Összesen 4695 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 409 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztben elkeverjük a sütőport, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot is, és lágy tésztát gyúrunk. Ha túl keményre sikerült, tejföl vagy tej hozzáadásával lágyíthatunk rajta.
  2. Gyúródeszkán kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, áttesszük egy kikent tepsibe.
  3. A tölteléket elkészítjük: összekeverjük a cukrot, tojássárgáját, vaníliás cukrot és darált diót.
  4. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd lapát segítségével óvatosan hozzáforgatjuk a töltelékhez.
  5. A tésztát vékony rétegben megkenjük házi sárgabarack lekvárral, majd a diós masszát elegyengetjük a tetején.
  6. Előmelegített sütőben (kb 180 fokon) 25-30 perc alatt megsütjük.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 118
  • Össznézettség: 97131
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 11.

Ajánló

Tipp: Zsírral is készíthetjük a tésztát, attól omlósabb lesz.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Édesanyámtól tanultam ezt a receptet, kezdők is nyugodtan próbálkozhatnak vele. A legfinomabb házi sárgabarack lekvárral.

Hozzászólások (10)

Törölt felhasználó

Hmm, ez biztos nagyon finom, imádom a diót és a sárgabarack lekvárt =)

Oli

Szia Sylvie, remélem, kipróbálod majd egyszer! Nagyon egyszer? az elkészítése, nem lehet melléfogni. Üdv, Oli

Törölt felhasználó

csak a dio maradt ki a hozzavalok kozul :) mennyi kell bele?

Oli

A dió mennyiségét cselesen elrejtettem a Töltelék címszó alatt ;-)) (10 dkg kell bele)

Törölt felhasználó

Én megcsináltam, finom, de egyáltalán nem így néz ki, mint a képen. Már eleve gondoltam, hogy 10 deka dióból meg 2 tojásból nem lehet olyan vastag réteg mint 30 deka lisztb?l és 20 deka margarinból, de a végeredmény kb. 2-3 mm dióréteg a majdnem 7-8 mm-es tésztán. Biztos ez a jó kép a recepthez? Egyébként tényleg finom, csak nekem egy kicsit édes. Meg nagyon nehéz volt a 2 tojássárgáját kikeverni olyan sok cukorral, teljesen kemény lett, a diót már nem is tudtam beletenni, külön kevertem a habhoz.

hapici

Nagyon finom lett, más is elkérte a receptet, :) de én dupla mennyiség? tölteléket csináltam hozzá, és akkor már valóban így nézett ki.

Törölt felhasználó

Kedves Oli! Te mekkora tepsibe készítetted, hogy az arány ilyen lett? Gondolom dupla adag a tölteléked?! Vagy nem ??:o)

Törölt felhasználó

Sziasztok!Jó a reci!Én ma készítettem el ezt a sütit,tényleg finom és egyszer?!A tésztám 1cm lett,én mondjuk 3tojással csináltam,és 20dkg dióval,mert énis keveseltem ezt a töltelék mennyiséget,kikevertem robotgéppel,utánna rá a kemény habot beleforgattam,és egy kenhet? állagot kaptam.. Én még melegen,porcukrot is szórtam rá:-D (légkeveréssel20percig sütöttem)Próbáljátok ki bátran!Jó sütést mindenkinek!!

Törölt felhasználó

Nice post. Thanks for sharing useful information.

Tmea

Nagyon sok receptnél zsebkend?nyi méret? tepsi van megadva (20x20-25 cm). Valószín?leg ez is akkorában sült. Jó, hogy a hsz-ekb?l legalább kiderül, hogy valami nem stimmel a mennyiségekkel, ha már a recept szerz?je lusta kiírni a tepsi méretét, és még arra sem veszi a fáradtságot, hogy válaszoljon a hozzá intézett kérdésekre...

Filamér

Túl a második sütésen, bátran merem javasolni: 20 x 25 centisnél nagyobb tepsiben kell sütni! (szerintem olyan 25 x 35 centisben) Mert különben a tésztája nagyon vastag lesz, pláne a töltelékhez képest! Utóbbit felturbóztam gyakorlatilag dupla mennyiségre, de még így is lapos lett a tésztához képest, tehát lehet akár triplázni is. Els? alkalommal fele zsír-fele vaj képezte a tésztában a zsiradékot, most viszont margarinnal csináltam, szerintem így volt jobb íz? (lehet, ha csak zsírral készül, az lesz az igazi!) Nekem nem lett olyan gyönyör?, mint a képen, rücskös lett a teteje és ezért vágni sem tudtam ily szépségesen. a 20 x 25-ös tepsit véve alapul 6 x 4 kockára tudtam vágni. Legközelebb nagyobb tepsiben, tripla feltéttel készítem :-)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek