r
Nosalty Logó

Madártejszelet

Lakos Benedek
Madártejszelet
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tálaláshoz

452
Kalória
8.6g
Fehérje
40.6g
Szénhidrát
28.1g
Zsír
59.4g
Víz
202.1g
Koleszterin
674mg
Élelmi rost
24.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tálaláshoz

Összesen 452 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tálaláshoz

Összesen 4525 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tálaláshoz

Összesen 234 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 452 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.8 g

Zsír

  • Összesen
    281 g
  • Telített zsírsav
    164 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    2021 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3525.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    1235 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1014 mg
  • Nátrium
    944 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    406.3 g
  • Cukor
    242 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    593.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2398 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    365 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    1091 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2349 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    547 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1345 micro
Összesen 4525 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 234 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojások fehérjét egy csipet sóval elkezdjük keményre verni. Ha már félúton járunk, hozzáadagoljuk a cukrot, majd fényes, csúcsos habot verünk belőle. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd beleszitáljuk a felvert fehérjébe. Egy spatulával óvatosan átforgatjuk, míg nem maradnak benne lisztes részek.
  2. Egy 20x30 centiméter méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a piskóta masszáját és elegyengetjük. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 15-17 perc alatt készre sütjük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A krémhez

  1. Egy tálban csomómentesre keverjük a tojások sárgáját, a cukrot, pudingport, vaníliaaromát és nagyjából 100 milliliter tejet. Közben a maradék tejet feltesszük egy lábosban melegedni: ne forraljuk fel, de legyen kellően meleg.
  2. A meleg tejet fokozatosan hozzácsorgatjuk a sárgájás keverékhez, folyamatosan kevergetve azt, így hőkiegyenlítést végzünk. Ha belekerült az összes tej, a keveréket visszaöntjük a lábasba és közepes lángon, állandóan kevergetve sűrű krémet főzünk. Egy tálba öntjük, majd frissentartó fóliát nyomunk a felszínére, hogy ne bőrösödjön be, és hűtőben teljesen kihűtjük.
  3. Ha kihűlt, kézi mixerrel felverjük és közben fokozatosan hozzáadagoljuk a szobahőmérsékletű, puha vajat.

A tálaláshoz

  1. A tejszínből kemény habot verünk a cukorral, félúton hozzáadjuk a habfixálót is. Habzsákba töltjük.
  2. A fehérjés piskótára kenjük a vaníliás krémet, majd rányomjuk habzsákból a tejszínhabot. A tetejére étcsokoládét reszelünk és így tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Sokak kedvence a klasszikus madártej, nem csoda hát, ha a selymes-sodós édesség szelet formájában is színre lépett. Ezt a légies süteményt egyáltalán nem nehéz elkészíteni, a siker pedig mindig garantált vele: süssük meg ünnepekre, összejövetelekre vagy csak egy átlagos hétvégére!

Nosalty stories

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Epres habroló

A leveles rolókat nemcsak karakteres sajtkrémmel, hanem ízes-friss eperhabbal is megtölthetjük. Méltatlanul alulreprezentáltak az édes rolók a sütemények világában, állítsuk őket ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek