r
Nosalty Logó

Madártejszelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Madártejszelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tálaláshoz

Összesen 452 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tálaláshoz

Összesen 4525 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tálaláshoz

Összesen 234 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 452 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.8 g

Zsír

  • Összesen
    281 g
  • Telített zsírsav
    164 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    2021 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3525.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    1235 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1014 mg
  • Nátrium
    944 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.3 g
  • Cukor
    242 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    593.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2398 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    365 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    1091 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2349 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    547 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1345 micro
Összesen 4525 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojások fehérjét egy csipet sóval elkezdjük keményre verni. Ha már félúton járunk, hozzáadagoljuk a cukrot, majd fényes, csúcsos habot verünk belőle. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd beleszitáljuk a felvert fehérjébe. Egy spatulával óvatosan átforgatjuk, míg nem maradnak benne lisztes részek.
  2. Egy 20x30 centiméter méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a piskóta masszáját és elegyengetjük. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 15-17 perc alatt készre sütjük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A krémhez

  1. Egy tálban csomómentesre keverjük a tojások sárgáját, a cukrot, pudingport, vaníliaaromát és nagyjából 100 milliliter tejet. Közben a maradék tejet feltesszük egy lábosban melegedni: ne forraljuk fel, de legyen kellően meleg.
  2. A meleg tejet fokozatosan hozzácsorgatjuk a sárgájás keverékhez, folyamatosan kevergetve azt, így hőkiegyenlítést végzünk. Ha belekerült az összes tej, a keveréket visszaöntjük a lábasba és közepes lángon, állandóan kevergetve sűrű krémet főzünk. Egy tálba öntjük, majd frissentartó fóliát nyomunk a felszínére, hogy ne bőrösödjön be, és hűtőben teljesen kihűtjük.
  3. Ha kihűlt, kézi mixerrel felverjük és közben fokozatosan hozzáadagoljuk a szobahőmérsékletű, puha vajat.

A tálaláshoz

  1. A tejszínből kemény habot verünk a cukorral, félúton hozzáadjuk a habfixálót is. Habzsákba töltjük.
  2. A fehérjés piskótára kenjük a vaníliás krémet, majd rányomjuk habzsákból a tejszínhabot. A tetejére étcsokoládét reszelünk és így tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 142
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 159
  • Össznézettség: 9174
  • Feltöltés dátuma: 2024. március 08.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: húsvéti sütemény receptek
Madártejszelet
Lakos Benedek 264 recept

Sokak kedvence a klasszikus madártej, nem csoda hát, ha a selymes-sodós édesség szelet formájában is színre lépett. Ezt a légies süteményt egyáltalán nem nehéz elkészíteni, a siker pedig mindig garantált vele: süssük meg ünnepekre, összejövetelekre vagy csak egy átlagos hétvégére!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek