r
Nosalty Logó

Madártejes szelet

NS
Madártejes szelet
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Habhoz

741
Kalória
13.2g
Fehérje
62.9g
Szénhidrát
48.3g
Zsír
84.8g
Víz
339.7g
Koleszterin
441.8mg
Élelmi rost
42.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tésztához

Krémhez

Habhoz

Összesen 741 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tésztához

Krémhez

Habhoz

Összesen 5926 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tésztához

Krémhez

Habhoz

Összesen 244 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    48.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    340 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    889.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.9 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    84.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    421 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 741 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.6 g

Zsír

  • Összesen
    386.4 g
  • Telített zsírsav
    227 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2718 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7114.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    2380 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    2286 mg
  • Nátrium
    2132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    503.4 g
  • Cukor
    337 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    678.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3436 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    441 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    1441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3367 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    776 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1768 micro
Összesen 5926 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 244 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Belekeverjük a sütőporos lisztet.
  2. Ha megvagyunk, a használni kívánt formánkat, tepsinket kivajazzuk, és kilisztezzük.
  3. A sütőt 180°-ra előmelegítjük, és a tésztát tűpróbáig sütjük. Nagyon hamar megsül, érdemes sűrűn ránézni. Ha kész van, a sütőben hagyjuk kihűlni. Addig elkészíthetjük a krémeket.

Krémhez

  1. A tojássárgából, pudingporból, lisztből, tejből sűrű krémet főzünk. (Célszerű a hozzávalókat összekeverni úgy, hogy közben folyamatosan adagoljuk hozzá a tejet, még a főzés előtt. Én le is szoktam utána szűrni, úgy öntöm a lábosba, hogy ne legyen csomós. :) ) Vigyázat! Nagyon sűrű lesz a krém, és közben csomósodni is fog, de ez ne tántorítson el senkit, nem rontottatok el semmit, kevergessétek tovább. A csomósodás csak átmeneti állapot :) Ha készen vagyunk, félretesszük, és néha-néha egy-egy kavargatás mellett hagyjuk kihűlni.
  2. A margarint egy kicsit megolvasztjuk (de csak épp, hogy egy kicsit lágyabb legyen, ha folyós lesz, nem lesz jó, nem áll majd tőle össze a krém), és a porcukorral habosra keverjük. Ha kihűlt a főzött krémünk, hozzá keverjük a porcukros margarint.
  3. Ha kész a krém, a tortalapunk tetejére simítjuk, és szépen eldolgozzuk rajta.

Habhoz

  1. A tejszínt érdemes előtte egy nappal betenni a hűtőbe.
  2. A tejszínt kemény habbá verjük. A krém tetejére tesszük, eldolgozzuk, és tetszés szerint díszítjük.
  3. Hűtőbe tesszük, és pár óra pihentetés után, már fogyasztható (én általában egy éjszakára bent hagyom).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26 cm

Véletlenül akadtam egyszer erre a receptre, azóta rengetegszer megcsináltam, egyszerű, krémes, mutatós, tortának is elkészíthető, és bárhogyan díszíthető. :)

Nosalty stories

További receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek