r
Nosalty Logó

Mac and cheese zöldborsóval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vitya
Mac and cheese zöldborsóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 720 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2881 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 196 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1488.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    481 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1326 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    777 micro
Összesen 720 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.4 g

Zsír

  • Összesen
    145.6 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5952.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    1925 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    1484 mg
  • Nátrium
    1999 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    257.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    366.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1055 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    419 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    871 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    612 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    5306 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3110 micro
Összesen 2881 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 196 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát lobogó, sós vízbe tesszük, és amíg megfő, elkészítjük a szószt.
  2. A csíkokra felvágott bacont egy forró lábasban, kevés olaj hozzáadásával lepirítjuk.
  3. Ha a bacon lepirult, hozzáadjuk a vajat, amit megolvasztunk. Ha szeretnénk, hogy az ételünk csípjen, nyomatunk bele egy kis chilipelyhet.
  4. Ha a vaj megolvadt, hozzáadjuk a lisztet, és addig hevítjük, amíg felhabzik.
  5. A tejet ezután részletekben adagolva adjuk hozzá, és minden körben alaposan keverjük el egy habverővel, hogy még véletlenül se legyen csomós a mártásunk. Jöhet az ízesítés: só, fekete bors, frissen reszelt szerecsendió.
  6. A fokhagymagerezdeket vékony szeletekre felvágjuk, megszórjuk durva szemű sóval, és a kés lapjával addig préseljük, amíg egy fokhagyma paszta lesz belőle. Ezt is hozzáadjuk a készülő mártásunkhoz.
  7. Most jön a lényeg, a sajt. Lényegében bármilyen sajtot használunk, minél többfélét és minél aromásabbakat találunk, annál finomabb lesz a végeredmény.
  8. A lefőtt tésztát hozzáadjuk a mártáshoz, és alaposan összeforgatjuk.
  9. Végül hozzáadunk 10 dkg, 5 perc alatt készre főzött, fagyasztott zöldborsót is. A tetejére még szórunk egy kevés parmezán sajtot és friss snidlinget.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4168
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Érdemes nagy adagot csinálni, mert a maradékot másnap ki lehet rántani, és egy kis paradicsomos mártogatóssal tökéletes :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legkedveltebb húsvéti sütemények

Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, mézes krémesek répatorták, egyesüljetek!