Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mac and cheese zöldborsóval

Mac and cheese zöldborsóval
Mac and cheese zöldborsóval
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Érdemes nagy adagot csinálni, mert a maradékot másnap ki lehet rántani, és egy kis paradicsomos mártogatóssal tökéletes :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát lobogó, sós vízbe tesszük, és amíg megfő, elkészítjük a szószt.
  2. A csíkokra felvágott bacont egy forró lábasban, kevés olaj hozzáadásával lepirítjuk.
  3. Ha a bacon lepirult, hozzáadjuk a vajat, amit megolvasztunk. Ha szeretnénk, hogy az ételünk csípjen, nyomatunk bele egy kis chilipelyhet.
  4. Ha a vaj megolvadt, hozzáadjuk a lisztet, és addig hevítjük, amíg felhabzik.
  5. A tejet ezután részletekben adagolva adjuk hozzá, és minden körben alaposan keverjük el egy habverővel, hogy még véletlenül se legyen csomós a mártásunk. Jöhet az ízesítés: só, fekete bors, frissen reszelt szerecsendió.
  6. A fokhagymagerezdeket vékony szeletekre felvágjuk, megszórjuk durva szemű sóval, és a kés lapjával addig préseljük, amíg egy fokhagyma paszta lesz belőle. Ezt is hozzáadjuk a készülő mártásunkhoz.
  7. Most jön a lényeg, a sajt. Lényegében bármilyen sajtot használunk, minél többfélét és minél aromásabbakat találunk, annál finomabb lesz a végeredmény.
  8. A lefőtt tésztát hozzáadjuk a mártáshoz, és alaposan összeforgatjuk.
  9. Végül hozzáadunk 10 dkg, 5 perc alatt készre főzött, fagyasztott zöldborsót is. A tetejére még szórunk egy kevés parmezán sajtot és friss snidlinget.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 931
elküldve: 2
receptkönyvben: 68
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Vitya

Mióta szakács: 2015.02.25.
7 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

soksajtos tészta, borsós sajtos tészta, baconös sajtos tészta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

726
szarvacska tészta 25 dkg
bacon 10 dkg
olívaolaj 1 ek
vaj 5 dkg
chilipehely 0 ízlés szerint
finomliszt 2 csapott ek
tej 6 dl
fokhagyma 6 gerezd
parmezán sajt 5 dkg
füstölt sajt 5 dkg
cheddar sajt 5 dkg
zöldborsó 10 dkg
snidling 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint