r
Nosalty Logó

Padlizsános-sajtos spagetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Padlizsános-sajtos spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A spagettihez és a padlizsánhoz

A szószhoz

Összesen 1539 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A spagettihez és a padlizsánhoz

A szószhoz

Összesen 1539 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A spagettihez és a padlizsánhoz

A szószhoz

Összesen 197 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.1 g

Zsír

  • Összesen
    87.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8568.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    2029 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1524 mg
  • Nátrium
    4710 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    463.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    710 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    698 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 1539 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.1 g

Zsír

  • Összesen
    87.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8568.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    2029 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1524 mg
  • Nátrium
    4710 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    463.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    710 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    698 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 1539 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1092.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    600 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 197 Kcal

Hozzávalók

A spagettihez és a padlizsánhoz

A szószhoz

Elkészítés

A spagettihez és a padlizsánhoz

  1. A padlizsánt karikázzuk fel, sózzuk, parmezánozzuk be, és tegyük félre 1 órára.
  2. Egy lábosban forraljunk vizet, adjuk hozzá a spagettit, és főzzük 13-15 percig.
  3. Ha kész, lecsepegtetjük.
  4. Ha letelt az 1 óra, a padlizsánt vágjuk fel kockákra.
  5. Egy serpenyőt kenjünk ki olívaolajjal, forrósítsuk fel.
  6. Közepes lángon, fedő alatt süssük a padlizsánt, a sütés felénél szórjuk rá az ízbombakockát.
  7. Kb. 10 perc alatt puhára sütjük.
  8. A szószhoz egy kislábosban alacsony lángon olvasszuk fel a margarint és a kockasajtot.
  9. Ha felolvadt, öntsük rá a tejszínt, és melegítsük fel.
  10. Ha felmelegedett, adjuk hozzá apránként, kevergetve a reszelt sajtokat.
  11. Miután a sajtok elolvadtak, habverővel kevergessük kb. 2-3 percig a szószt.
  12. Főzzük még 5 percig, majd mikor már elég sűrű, vegyük le.
  13. Öntsük a spagettire vagy amellé a padlizsánra, ahogyan jólesik!
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7157
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 10.

Ajánló

Tipp: Lehet a spagettitészta sima is, de a teljes kiőrlésű egészségesebb és laktatóbb, így én ebből készítem.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagy kedvencem a padlizsán, bármilyen formában, most éppen a ritkán fogyasztott tészta mellé került.

Hozzávalók

A spagettihez és a padlizsánhoz

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.

Nosalty

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!