Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-krémes lapok

Diós-krémes lapok
Diós-krémes lapok
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (34)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családi összejövetelek állandó szereplője és a férjem nagy kedvence. Nem tudjuk megunni!:-)

hozzávalók / 4 adag

A tészta

A tészta tetejére

A krém

ajánlat

Egyetlen nehézsége van a sütinek, a lapok kinyújtása. Én szilikon sütőlapot rakok a tepsire, és úgy nyújtom ki. Gyorsan megsülnek a lapok, erre vigyázni kell, és könnyen törik.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
  2. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük.
  3. A tésztát 3 részre osztjuk, és tepsi hátulján egyenként kinyújtjuk őket. Megkenjük a felvert tojásfehérjével, és megszórjuk az apróra darabolt dióval.
  4. Egyenként megsütjük őket.
  5. Elkészítjük a krémet. A tejet összefőzzük a pudingporokkal, és kihűtjük.
  6. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd a vaníliapudinggal összekeverjük.
  7. Összeállítjuk a süteményt. Diós lap-krém-diós lap-krém-diós lap.
  8. Másnap szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 22 339
elküldve: 32
receptkönyvben: 581
elkészítve: 11/29
Facebookon megjelent: -

szakács

venusz1

Mióta szakács: 2010.11.30.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes diós sütemény, diós lapok krémmel töltve

Hozzászólások (34)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

malna58
malna58 Fri, 2017-05-12 18:58

Én a lapok felfordítását nehezen oldottam meg , mert ragadt a diós hab. A süti lesúlyozása is ezért nehéz.... én meg szórtam kókusz reszelékkel, így nem ragadt, az íze majd kiderül jó-e hozzá.... Ti valószinűleg nem fordítottátok fel a lapokat, csak lecsúsztattátok a tepsiről?

fanny187
fanny187 Fri, 2013-06-07 12:37

Szia! most készül a sütike,nagyon guszta a lapok nyújtásával semmi gond,köszi a receptet.

falcsy
falcsy / falcsy Sun, 2013-03-24 00:42

Szia!
Lehet, hogy nagyon figyelmetlen vagyok de nem találom, hogy mekkorára kell nyújtani a tésztát?
Köszönettel várom válaszod!

Kacy
Kacy Fri, 2013-01-25 08:28

Köszi a bíztatást,valóban nagyon finom lett, talán legközelebb a diós lapokat csak 10 percig sütöm, mert így csak másnap estére lett teljesen puha.( előző este sütöttem)
Persze amit reggel felszeleteltem és szobahőmérsékleten hagytam , azzal már napközben sem volt gond.. :) Nagyon ízlett mindenkinek !

Kacy
Kacy Thu, 2013-01-17 17:32

Sziasztok ! Nekem nagyon könnyen kezelhető volt a tészta és nem is tört sütés után sem...Lehet, hogy elrontottam valamit ? Pillanatnyilag várom , hogy a puding hűljön, így aztán tele vagyok kétségekkel..

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Sun, 2012-12-16 19:14

Kedves venusz1!
Köszönöm ezt a csodát, ma megsütöttem, pazar lett! :):):) Eszméletlenül finom, ajánlom mindenkinek! Én sütőpapíron nyújtottam a lapokat, aztán beletettem őket egy-egy sütőlapba (gáztepsi), és sülés után majdnem teljesen lehűtöttem őket. Aztán egyenként minden lapot úgy fordítottam meg, hogy rátettem egy nagy tálcát, összefogtam a tepsivel, és egy gyors mozdulattal megfordítottam, majd leemeltem a tepsit, lehúztam a papírt és ugyanígy visszafordítottam, hogy a diós tető kerüljön vissza felülre. Aztán már csak a tálcáról/tepsiről szépen rácsúsztattam a helyére. Így el lehet kerülni a törést/szakadást akkor is, ha nincs otthon szilikon lap. :) Egyébként nem vészesen törékeny, legfeljebb nem kell direkt hajlítgatni. :D
A krémből én kicsit többet csináltam és tettem bele mazsolát, még a tetejére is jutott, de nem bántam meg. :) (Krémből, mint tudjuk, sosem elég...) Köszönet a receptért, boldog karácsonyt! :)

venusz1
venusz1 / venusz1 Sun, 2012-12-16 20:13

Oh!Nagyon aranyos vagy!Örülök,hogy ennyire ízlett.Neked is Kellemes Ünnepeket kívánok!

Radoxan
Radoxan Sat, 2012-12-01 00:09

Szió :)

Nem nem késő,karácsonyra szeretném megsütni,köszönöm a válaszod:)

Radoxan
Radoxan Thu, 2012-11-29 21:44

Szia Vénusz:)

0,5 kg-os Ramat használsz azt felezed?

Radoxan

rita35
rita35 Fri, 2012-11-30 10:25

Szia Vénusz!Ez a fini süti nem Kijevi krémes mert kísértetiesen hasonlít rá! Szép napot!

venusz1
venusz1 / venusz1 Fri, 2012-11-30 18:59

Szia!Lehet,fogalmam nincs!Azt nem ismerem,ezt pedig egy rokontól kaptam Ő talán Ildi-szeletnek hívja.Ő is akitől kapta arról nevezte el.Szóval a lényeg,hogy nekem mindegy mi a neve IMÁDJUK!:-)

polki
MoncsikaAnyuci / polki Sun, 2012-10-21 08:18

Szia!
Lenne egy kérdésem, mert nem igazán értem, a tészta tetejére, hogy is kerül az ami kerül. A cukorral keverem el a tojás fehérjét? És mennyire habosra, keményre? Mert csak azt írod, hogy megkenem a fehérjével és a cukor?? Lehet értetlen vagyok, bocsi:(

polki
MoncsikaAnyuci / polki Sun, 2012-10-21 19:55

Ezer bocsánat, de most látom a 2. pontban le van írva minden, csak valahogy elkerülte a figyelmemet. Ne haragudj!! Hamarosan megcsinálom!!

venusz1
venusz1 / venusz1 Sun, 2012-10-21 19:58

Pont most szerettem volna válaszolni.Akkor érted!Ha valami nem tiszta,csak nyugodtan írj!Sok sikert!:-)

Babukari
Babukari Thu, 2012-05-10 10:50

Sziasztok!

Én most készítettem el betettem a hűtőbe.Tettem rá egy nehéz tepsit,hogy jól érje a krém a lapokat.Nagyon guszta lett és remélem,hogy nagyon finom is.Holnap lesz a kóstolás.Megírom,hogy,hogy ízlett.

Üdv:Babukari

evetke75
evetke75 Sat, 2012-04-14 14:00

Szia! Megsütöttem (másfélszeres adagban,mert nagy a tepsim) és nagyon finom lett! A gyerekeimnek is nagyon ízlett!!!

venusz1
venusz1 / venusz1 Thu, 2012-05-10 14:12

Örülök!Jól tetted,hogy növelted az adagot.Nálunk nincs az a mennyiség ami el nem fogyna!Szilvi

Bató Edit
Bató Edit Mon, 2011-11-21 13:39

Kedves Szilvi!
Köszönöm a segítséget, jól jött. Kicsit megszenvedtem a kinyújtással, de aztán már jól haladtam. Megérte, mert tényleg nagyon finom a sütid.
Köszönettel, Edit

venusz1
venusz1 / venusz1 Mon, 2011-11-21 14:00

Kedves Edit!
Hidd el én is így kezdtem.Már felakartam adni,hogy inkább sosem sütöm meg ezt a sütit.Végül elgyengültem,mert a férjem kedvence és hát mindent a családért.Örülök,hogy nem adtad fel,és annak is,hogy ízlett.Remélem máskor is elkészíted.
Üdv:Szilvi

venusz1
venusz1 / venusz1 Mon, 2011-11-14 17:20

Kedves NoSalty.hu csapata!
Nagyon kedvesek vagytok.Köszönöm a meghívást.
Üdv:Szilvi

venusz1
venusz1 / venusz1 Mon, 2011-11-14 15:20

Kedves Edit!
Nagyon vékonyra kell nyújtani.Ezért ajánlom,hogy a tepsi hátulján,szilikon lapon csináld.Vágd körbe szépen,hogy téglalap alakú legyen,mert miután megsütötted könnyen törik és nem igazán lehet rajta igazítani.Nem kell megijedni,ha rákened a krémet és hagyod állni egy éjszakát megpuhul a lap.Ha bármiben segíthetek még csak szólj nyugodtan.
Szia:Szilvi

venusz1
venusz1 / venusz1 Mon, 2011-11-14 15:13

Kedves Margit!
Ellenállhatatlan( nekünk). Annyira finom,hogy bár én allergiás vagyok a dióra mégis tömöm magamba.Szinte biztos vagyok benne,hogy ízleni fog.:-)

Tmea
Tmea / Tmea Mon, 2011-11-14 14:33

Én is nagyon kedvet kaptam hozzá. Elárulod, hogy mekkora tepsi hátulján kell kisütni a lapokat?
Előre is köszönöm!
Tímea

k.margaréta
k.margaréta Mon, 2011-11-14 13:36

Kedves Venus1!
Nagyon gusztusos ez a krémes, hamarosan megcsinálom. Mentve! Remélem az íze is ilyen gyönyörűséges.
Üdv. Margit

Bató Edit
Bató Edit Mon, 2011-11-14 12:35

Szia Venusz1!
Ezzel a sütivel már régóta szemezek és most meg is fogom sütni. A tésztát egész vékonyra kell nyújtani?
Üdv.Edit

2066
finomliszt 40 dkg
cukor 20 dkg
szódabikarbóna 1 kk
margarin 12.5 dkg
tojássárgája 4 db
tej 0.5 dl
tojásfehérje 4 db
cukor 15 dkg
dió 25 dkg
tej 1 l
vaníliás pudingpor 3 csomag
margarin 12.5 dkg
porcukor 15 dkg