Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos diós pudingos sütemény

Barackos diós pudingos sütemény
Barackos diós pudingos sütemény
255 perc / előkészület: 220 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lapokat megtölthetjük bármilyen finom krémmel.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjékből habot verünk, majd lassan hozzáadagoljuk a porcukrot tovább verve.
  2. Ezután egyesével a sárgáját is hozzákeverjük a géppel. A diót, sütőporral és csipet sóval elkevert lisztet ezután fakanállal óvatosan beleforgatjuk.
  3. A tepsibe öntjük, 30 perc alatt megsütjük.
  4. A pudingport a liszttel, cukorral, tojássárgájával kevés tejben elkeverjük. Ezután a többi, felforralt tejhez adjuk, és pudingot főzünk. Levesszük a lángról, és elkeverjük a margarinnal, belekeverjük az apró darabokra vágott őszibarackokat.
  5. A kihűlt tésztát kettévágjuk, megkenjük a kihűlt krém 3/4 részével. Ráhelyezzük a másik tésztalapot, és megkenjük a többi krémmel. Megszórjuk a dióval, meghintjük kakaóporral.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 13 054
elküldve: 15
receptkönyvben: 120
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Angelocska

Mióta szakács: 2012.06.03.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliakrémes sütemény, pudingos sütemény, diós lap, diós pudingos szelet

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-11-18 00:26

Köszönöm, biztosan finom, - én most úgyis édességet ennék, egy kockával kipróbálnám, de már elfogyhatott....:-O

967
tojás 8 db
porcukor 75 g
dió 200 g
finomliszt 2 csapott ek
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
tej 8 dl
tojássárgája 4 db
finomliszt 3 evőkanál
tejszínízű pudingpor 1 csomag
cukor 2 ek
vaj 100 g
őszibarack konzerv 85 dkg
dió 20 g
cukrozatlan kakaópor 1 ek