r
Nosalty Logó

Ludaskása sült kacsacombbal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ludaskása sült kacsacombbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A ludaskásához

A húshoz

Összesen 1466 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A ludaskásához

A húshoz

Összesen 5865 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A ludaskásához

A húshoz

Összesen 123 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    118.8 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1119.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    800.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    569 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    223 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    1547 micro
  • β-karotin
    4256 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    741 micro
Összesen 1466 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.7 g

Zsír

  • Összesen
    475.2 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    225 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    912 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4476.8 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    2300 mg
  • Nátrium
    1097 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    225 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    3200.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2276 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    322 micro
  • K vitamin:
    892 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    855 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    600 micro
  • α-karotin
    6189 micro
  • β-karotin
    17023 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2964 micro
Összesen 5865 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    129 micro
  • β-karotin
    354 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 123 Kcal

Hozzávalók

A ludaskásához

A húshoz

Elkészítés

A ludaskásához

  1. A hideg vízben tisztított aprólékot öntsük fel 2 l hideg vízzel, adjuk hozzá a megtisztított sárga- és fehérrépát, a zellert (s ha van, a megtisztított gombát), tegyük bele egészben a meghámozott vöröshagymákat, adjunk hozzá egy-egy csokor petrezselymet és zellerzöldet, néhány szem fekete borsot, sót, s lassú tűzre tegyük fel főni.
  2. Amikor ez a húsleves már kész (minden puha benne), tegyük félre, szedjük le a zsírját, szedjük ki belőle a zöldséget, a húsféléket, s a levet szűrjük át.
  3. A húst csontozzuk ki, s a belsőségekkel együtt vágjuk kis kockákra, a sárga- és a fehérrépát, a zellert (és a gombát) ugyancsak kockázzuk fel.
  4. A levesről leszedjük zsír egy részét, hevítsük fel, forgassuk bele a rizst, s addig kevergessük, amíg az nem válik üvegessé (öntsük fel a forró húslevessel, legfeljebb kétannyi leves kell, mint amennyi a rizs térfogata volt).
  5. Ha a lé felforrt, vegyük egészen kicsire a tüzet, s fedő alatt pároljuk a rizst. Amikor már félig megpuhult, akkor óvatosan keverjük hozzá a zöldséget és a húsfélét, s azzal együtt pároljuk készre.
  6. Közben a combokat egy másik serpenyőben tegyük oda sütni, a fokhagymával és sóval süssük pirosra.
  7. Ha kész, együtt tálaljuk a kész kásával, saláta, savanyúság illik hozzá.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7167
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 19.

Ajánló

Sok petrezselyem és zellerlevél nagyon finommá teszi a kását.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Eléggé nehéz étel, így inkább ebédre egytálételnek ajánlom. Nagyon finom kacsacomb nélkül is friss ropogós salátával.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A ludaskásához

A húshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek