Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ludaskása sült kacsacombbal

Ludaskása sült kacsacombbal
Ludaskása sült kacsacombbal
85 perc / előkészület: 25 perc főzés: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eléggé nehéz étel, így inkább ebédre egytálételnek ajánlom.

Nagyon finom kacsacomb nélkül is friss ropogós salátával.

hozzávalók / 4 adag

A ludaskásához

A húshoz

ajánlat

Sok petrezselyem és zellerlevél nagyon finommá teszi a kását.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hideg vízben tisztított aprólékot öntsük fel 2 l hideg vízzel, adjuk hozzá a megtisztított sárga- és fehérrépát, a zellert (s ha van, a megtisztított gombát), tegyük bele egészben a meghámozott vöröshagymákat, adjunk hozzá egy-egy csokor petrezselymet és zellerzöldet, néhány szem fekete borsot, sót, s lassú tűzre tegyük fel főni.
  2. Amikor ez a húsleves már kész (minden puha benne), tegyük félre, szedjük le a zsírját, szedjük ki belőle a zöldséget, a húsféléket, s a levet szűrjük át.
  3. A húst csontozzuk ki, s a belsőségekkel együtt vágjuk kis kockákra, a sárga- és a fehérrépát, a zellert (és a gombát) ugyancsak kockázzuk fel.
  4. A levesről leszedjük zsír egy részét, hevítsük fel, forgassuk bele a rizst, s addig kevergessük, amíg az nem válik üvegessé (öntsük fel a forró húslevessel, legfeljebb kétannyi leves kell, mint amennyi a rizs térfogata volt).
  5. Ha a lé felforrt, vegyük egészen kicsire a tüzet, s fedő alatt pároljuk a rizst. Amikor már félig megpuhult, akkor óvatosan keverjük hozzá a zöldséget és a húsfélét, s azzal együtt pároljuk készre.
  6. Közben a combokat egy másik serpenyőben tegyük oda sütni, a fokhagymával és sóval süssük pirosra.
  7. Ha kész, együtt tálaljuk a kész kásával, saláta, savanyúság illik hozzá.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 758
elküldve: 2
receptkönyvben: 68
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiri.

Mióta szakács: 2012.04.04.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült kacsacomb zöldséges rizzsel, rizskása, fűszeres kacsasült

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1598
kacsaaprólék 60 dkg
sárgarépa 20 dkg
fehérrépa 15 dkg
gomba 15 dkg
zeller 10 dkg
vöröshagyma 2 kis fej
petrezselyem 1 csokor
zellerlevél 5 db
fekete bors 3 szem
0 ízlés szerint
rizs 1 bögre
víz 2 l
kacsacomb 4 db
fokhagyma 3 gerezd
kacsazsír 4 ek
0 ízlés szerint