Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lisztmentes citromos-mákos süti

Lisztmentes citromos-mákos süti
Lisztmentes citromos-mákos süti
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lisztmentesen is lehet finom és egyszerű sütiket készíteni, erre remek példa ez a citromos-mákos verzió is!
Napokkal később is puha és omlós marad, így a mennyiség duplázható, biztosan el fog fogyni!

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A piskótához

  1. A zabpelyhet egy aprítógép segítségével finomra daráljuk, majd egy nagy tálban elkeverjük a piskótához való száraz alapanyagokat.
  2. Egy kisebb tálban simára keverjük a tojást a citromlével, vaníliaaromával és tejjel, majd az elkevert száraz alapanyagokhoz öntjük.
  3. Mehet a tálba a felolvasztott vaj is, simára keverjük a masszát, majd egy kivajazott és maradék darált zabpehellyel megszórt tepsibe öntjük.
  4. 180 fokon, kb. 30 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A krémhez

  1. A krémhez az alapanyagokat simára keverjük, befedjük vele a lehűlt piskótát, citromdarabkákkal díszítve tálalhatjuk is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 15x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 14 866
elküldve: 8
receptkönyvben: 151
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Réthly Dávid

Mióta szakács: 2017.03.21.
22 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citromos süti

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

521
zabpehely 200 g
barna cukor 100 g
sütőpor 1 csomag
1 csipet
mák 30 g
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
tojás 1 db
vaníliaaroma 1 tk
tej 2 dl
vaj 80 g
mascarpone 250 g
porcukor 2 ek
fahéj 1 tk