r
Nosalty Logó

Kockaisler

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kockaisler
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltéshez

A tetejére

Összesen 1455 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltéshez

A tetejére

Összesen 5817 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltéshez

A tetejére

Összesen 410 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    81.5 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1228.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    558 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.1 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 1455 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.5 g

Zsír

  • Összesen
    325.9 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    1092 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4914.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    937 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    658 mg
  • Foszfor
    2231 mg
  • Nátrium
    898 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    672.4 g
  • Cukor
    467 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1438 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    694 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1410 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1089 micro
Összesen 5817 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 410 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltéshez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A szobahőmérsékletű vajat a kristálycukorral, majd a tojásokkal egyenként (robotgép segítségével) habosra keverjük.
  2. Közben az étcsokit vízfürdőben felolvasztjuk, majd hagyjuk hűlni kicsit. Ezután alaposan belekeverjük a vajas masszába.
  3. Hozzáadjuk a darált diót/ mogyorót/ mandulát, majd beleszitáljuk a lisztet is, óvatosan elkeverjük.
  4. Sütőpapírral bélelt, közepes méretűtepsibe simítjuk a masszát, és előmelegített sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük.
  5. Ezalatt botmixerrel kicsit pürésítjük a ribizlidzsemet.
  6. Ha kihűlt a tészta, akkor vízszintesen kettévágjuk, és megkenjük a dzsem felével, majd ráhelyezzük a másik lapot, és azt is megkenjük a maradék lekvárral.
  7. Elkészítjük a csokimázat: felforrósítjuk a vizet, majd megolvasztjuk a csokit, és hozzáadjuk a vajat és porcukrot, óvatosan összekeverjük az egészet, vigyázva, hogy ne legyen túl forró.
  8. Az elkészült mázat egyenletesen rákenjük a sütemény tetejére, és hagyjuk megszilárdulni.
  9. A készsüteményt legalább 1 éjszaka hűtőben pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 52764
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 26.

Ajánló

Megjegyzés: Az igazán édes ízek kedvelőinek ajánlom, mert a ribizlilekvár és a csokimáz önmagában is elég cukros. Aki kevésbé édesen szereti, annak javaslom, hogy hagyja ki a második réteg lekvárt a csokimáz alatt, és csak a két lap közé kenjen. És bár más ízzel is helyettesíthető, de azért ribizlidzsemmel az igazi! Mindenképp érdemes kipróbálni, de vigyázat: kalóriadús!

Receptkategóriák

Valami különleges, de mégis egyszerű sütit szerettem volna készíteni a családnak. Az islerrel kiegyezett mindenki, de új formát szántam neki, így született a kockaisler. Nem kell hozzá sok idő, türelem viszont kicsit több, mert muszáj kivárni, míg összeérnek az ízek, és a sütemény elnyeri megfelelő állagát.

Hozzászólások (9)

zsu83

Ezzel csak az az egy baj, hogy egy éjszakát pihentetni kell...:D Biztos, hogy megpróbálom a napokban!

Törölt felhasználó

Ez igaz Zsu, de hidd el megéri! Muszáj neki összeérnie és összeállnia! :-) Örülni fogok, ha kipróbálod! Üdv: Zsani

Törölt felhasználó

Ez nagyon jól hangzik,annyira,hogy ki is próbálom a napokban.Remélem sikere lesz. Csak egy dolgot nem fejtettem meg,mi köze az ishlerhez.Mert sztem semmi!

Törölt felhasználó

Kedves Csato! Az ischler eredetileg csokoládéval bevont, ribizlilekvárral töltött két lapos, omlós tésztakorong, I. Ferenc József császár kedves süteménye volt, melyet Bad Ischl-ben készítettek el?ször számára. Innen származik hát az elnevezés. Hogy mi köze a receptemnek az islerhez? Az, hogy az eredeti ischl-i islernek ilyen a tésztája, illetve az ?rölt mandulával készül, és ribizlilekvárral van töltve. Én egyszer?sítettem a formán és az elkészítésen, ezért kockaisler, de az összetev?l ett?l eltekintve nem változtak. Kívánom, hogy legyen vele sikered, és remélem ízleni fog! Üdv: Zsani

Törölt felhasználó

Én tudom mi az ischler,és annak a tésztája sztem nem hasonlít ehhez.Illetve az amit annó a vendéglátó suliban tanultam.De ha lesz id?m el?vakarom a cukrász könyvet,mert lehet ,hogy nem jól emlékszem.Csak hírtelen úgy rémlik,hogy nem ilyen. Ha megtalálom,akkor megírom mire is okítottak./Nem gyakorlom,és a cukrászatot nem is gyakoroltam,csak saját kedvünkre sütögetek/ Na mindegy minek nevezzük nagyon tetszik a recept,és kipróbálom.Már anyunak is leírtam. Köszönöm !! Csató

Törölt felhasználó

Hát, én nem végeztem vendéglátó sulit, szóval biztos igazad van. Bár azért nekem nem annyira mérvadó, hogy mit írnak a magyar cukrászkönyvek. Az biztos, hogy az isler egy omlós tészta, amit gyúrni és nyújtani kell, az enyém meg csak egy egyszer? kevert süti, tehát tényleg nem lehet egyforma. De tudomásom szerint a hozzávalók tekintetében nagyon közel áll az eredeti Bad Ischl-i islerhez. A lényeg viszont tényleg az, hogy finom legyen, és örülök, hogy tetszik! Üdv, Zsani

Törölt felhasználó

Megtaláltam a könyvet,igen az sima omlós tésztát ír,vékonyra nyújtva bla-bla. Nekem sem mérvadó/ na ne tudd,meg egy -egy abban lév? kaja receptje milyen benne,lel?ne a családom,ha azt tálalnám/csak ez ugrott be amikor olvastam a recepted!/ Várom további finom süti ötleteid! üdv Csató

Törölt felhasználó

szia mekkora tepsibe kell sütni?

Törölt felhasználó

Szia Regina! 20x30-as vagy 26x16-os tepsi is jó, vagy amilyen éppen van, csak ne túl nagy. Végülis a kisebb-ben vastagabb, magasabb lesz a süti, a nagyobb tepsiben meg több lesz bel?le, de nem olyan magas. Jö sütögetést! Üdv, Zsani

szépróza

szia Zsani, nagyon szimi a recepted - amint kapok savanyú lekvárt (meggyet vagy bármi mást), megcsinálom. Az islert is akkor szeretem, ha nem túl édes - úh sztem a cukorból is spórolósabban bánok majd ;-) köszi!

bmarika62

Szia! El?melegített süt?ben, 15 perc, oké, ....és közepes lángon, vagy er?sebb ...a 10-es skálán kb. hanyason kell sütni? köszi....üdv...Marika

Törölt felhasználó

Kiváló recept! Méghogy a magyar cukrásztankönyvek? Azok, amelyeknél a csokoládékrém pudingporból készült krém és MARGARIN keveréke? Amelyek olyan dobostortára tanítanak, amelynek krémje kis kakaóporral színezett, de a csokoládékrémhez nem is hasonlító maragrin? Hááááát, nem tudom. Én már régóta nem járok cukrászdába, halálom a növényi hab, az egyeníz?, csak színükben különböz? vajkrémek:( És sosem fogom megérteni az elnevezéseken való vitatkozást. Ahogy mi magyarok nevezünk valamit a köznapokban, és ami az ételek eredetét és az eredeti receptet illeti, sokszor ég és föld a különbség. Ezért igazán kár kioktatni egy receptírót:) Én mentettem a kockaislert, és amint lesz rá alkalmam, meg is csinálom.

Rea

Nagyon jól néz ki a süti, biztosan kipróbálom. De, azért igazat kell adnom csatonak, a családnak biztosan nem isler néven tálalom, mert akkor mindenki csalódna. Ennyi er?vel lehetne Sacher torta is, ahhoz még ránézésre is jobban hasonlít, és annak valóban van a tésztájában olvasztott csoki:) Corra, és ezt nem kioktatásnak szántam, de ez olyan mintha a rántott húst pörköltnek hívnánk. Én Zsani kockaként fogom tálalni:) A másik aggályom, 15 perc alatt megsül egy ilyen vastag tészta? Csodálkoznék rajta, de megkövetlek ha ez megsül olyan gyorsan. :) Köszönöm a receptet! Üdv. Rea

márti1218

Szia! Nekem is inkább a Sacher tortára hasonlít,de azt baracklekvárral töltik,de mindegy is mire hasonlít,jó receptnek látszik ,kipróbálom a hosszú hétvégén. Kösz: Márti

Bíró Judit

Szia! Nekem legalább fél órán keresztül sült a süt?ben (t?próba). Fogalmam sincs, hogy milyen lesz, mert tegnap csináltam meg és most még a h?t?ben van. Születésnapra viszem és meglehet?sen aggódok, mert amikor a megsült és kih?lt tésztát kettévágtam, a teteje 3 darabba tört. Lekvárkenés után valahogy visszavarázsoltam a helyére és a fels? lekvár- és csokiréteg felhelyezése után meglehet?sen torta-szer? lett, de fogalmam sincs, hogy hogyan fog viselkedni szeletelés után.......

Hozzávalók

A tésztához

A töltéshez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.