r
Nosalty Logó

Libamájszeletek tokajis almaraguval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Cárevics
Libamájszeletek tokajis almaraguval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 874 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4370 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 189 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    56.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    888 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1315.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    548 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15097 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    86 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1211 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15091 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 874 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.7 g

Zsír

  • Összesen
    282.4 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    4441 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6578.7 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    557 mg
  • Kálcium
    720 mg
  • Vas
    249 mg
  • Magnézium
    420 mg
  • Foszfor
    2740 mg
  • Nátrium
    1798 mg
  • Réz
    62 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    283.2 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1377 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75487 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    432 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6055 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75453 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 4370 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3266 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A libamájat megtisztítjuk, az epe körüli zöld részt eltávolítjuk, megmossuk, leszárítjuk, majd ujjnyi széles szeleteket, illetve érmeket vágunk belőle.
  2. A vajas tésztát kb. 12x12 cm-es négyzetekre vágjuk, és forró sütőben megsütjük. A libamájszeleteket lisztbe mártjuk, és vajon hirtelen mindkét oldalukat elősütjük. A serpenyőből kivéve egy alufóliával lezárt edényben melegen tartjuk.
  3. Az elkészült vajas tésztát közben kivesszük a sütőből és tálra helyezzük. Ráhelyezzük a libamájszeleteket. A visszamaradt vajba beleszórjuk az almát, a diót, a mazsolát és beleöntjük a Tokajit. Átforrósítjuk, felengedjük a tejszínnel, beforraljuk, majd a sült leveles tészta köré halmozzuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 191
  • Feltöltés dátuma: 2023. október 02.

Ajánló

Kérem, készítsék el, és fogyasszák egészséggel, hisz tudják, "Aki Márton-napon libát nem eszik, egész éven át éhezik." Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Libamájszeletek tokajis almaraguval
Cárevics 11 recept

Hamarosan eljön Szent Márton napja (egyben az újbor ünnepe). Sokan nem tudják, hogy az első világháború végének emléknapja (1918-ban „a tizenegyedik hónap tizenegyedik napján 11 órakor” lépett életbe a fegyverszüneti egyezmény), egyben a katonai felderítők napja. A Márton nap a 40 napos adventi böjtöt megelőző utolsó nap, amikor a jóízű és gazdag falatozás, vigasság megengedett. Ezen a napon rendszeresek voltak a lakomák, bálok, vásárok. Ez a nap ahol az asztalról nem hiányozhat egy libafogás és az újbor. A kettő kombinációjából készített ételkülönlegességet szeretnék ajánlani erre a napra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...