r
Nosalty Logó

Szalonnás csirkemáj aszalt szilva raguval

Grillázs
Szalonnás csirkemáj aszalt szilva raguval
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A májhoz

A raguhoz

701
Kalória
31.6g
Fehérje
72.4g
Szénhidrát
25.7g
Zsír
242.2g
Víz
489.1g
Koleszterin
7.1g
Élelmi rost
43.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A májhoz

A raguhoz

Összesen 701 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A májhoz

A raguhoz

Összesen 1403 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A májhoz

A raguhoz

Összesen 181 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    489 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1309.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    484 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    72.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    242.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4395 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    781 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4348 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    469 micro
  • β-crypt
    108 micro
  • Likopin
    53 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 701 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.1 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    978 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2619.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1138 mg
  • Nátrium
    968 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    144.7 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    484.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8791 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    44 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1562 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8697 micro
  • α-karotin
    143 micro
  • β-karotin
    938 micro
  • β-crypt
    215 micro
  • Likopin
    106 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 1403 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1121 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    14 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 181 kcal

Elkészítés

A májhoz

  1. Az aszalt szilvákat pár órára beáztatjuk a vörösborba.
  2. A csirkemájakat betekerjük egy-egy szalonna szeletbe. (Rögzítésként én fogpiszkálót használtam.)
  3. Az áztatott szilvákat daraboljuk, és a vörösborral felfőzzük. Pici sót, borsot és barna cukrot rakunk bele, és szinte lekvárszerűre főzzük. Lehet kevesebb bort rakni és kis vízzel pótolni, ha nem akarjuk túl vörösbor ízűre.
  4. A májakat kevés olajon megsütjük, de vigyázzunk, hogy ne süssük meg nagyon, mert kemény lesz (ami engem illet, csak addig szoktam sütni a májat, amíg már nem jön belőle véres lé, nem jó, ha olyan, mint a fűrészpor). A vége felé szórjunk rá kis sót és borsot.
  5. Tányérra tesszük a ragut, a májakat, és burgonyapürével tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p

Szerintem jól megy a csirkemájhoz az aszalt szilva, és bár nem szeretem a bort, de így  finom volt! :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek