Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lestyános csirkeszárny tarhonyával

Lestyános csirkeszárny tarhonyával
Lestyános csirkeszárny tarhonyával
85 perc / előkészület: 15 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy  gyors ebédet szerettem volna készíteni. Ennyi a történet. :-)

hozzávalók / 5 adag

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

ajánlat

Az ételt elkészíthetjük friss zöldfűszerekkel is, és ha nem sokára jön a friss zöldpaprika és paradicsom, zöldbab, -azzal még finomabb ízű lesz az étel.

Kínálhatunk finom bort mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkeszárnyakat mossuk, tisztítjuk, lecsepegtetjük.
  2. A vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát áttörjük, és egy lábasba olajat téve, beletesszük a hagymákat, a kevés sót, és kis lángon, fedő alatt puhára pároljuk.
  3. Tűzről levesszük a lábast, beletesszük a 2 tkanál házi őrölt pirospaprikát, elkeverjük, beletesszük a csirkeszárnyakat, a hámozott paradicsom konzervet, a mirelit zöldpaprikát, a fűszereket, kevés vizet (2-3 dl), és kb. 150 -160 fokon elkezdjük főzni, fedő alatt, néha megkeverjük, kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük. 40 perc után a hús puhaságát nézzük meg.
  4. Amennyiben már majdnem jó, tegyük bele az üveg zöldbabot, óvatosan keverjük el, és még kb.10-12 percig főzzük.
  5. Egy másik lábasba olajat teszünk, ebbe öntjük a tarhonyát, és kis lángon, keverés mellett a kívánt színűre pirítjuk, mi világos zsemle színű pirítást szeretjük.
  6. Ha ez kész, sózzuk a tarhonyát, és felöntjük annyi forró vízzel, hogy bőven ellepje, beletesszük a petrezselyemzöldet, kicsit átkeverjük, majd lefedve, 8-10 percig főzzük kis lángon, keverjük közben, mert leragad, ezután kikapcsoljuk, és lefedve hagyjuk, hogy a tarhonya a vizet magába szívja, megpuhuljon, és pergős is legyen.
  7. Tálaljuk a csirkeszárnyakat a tarhonyával, tejföllel és a házi savanyúval.
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 073
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Lestyános-zöldbabos csirkeszárny, Tarhonyás csirkeszárny paradicsommal-zöldbabbal, fűszeres csirkeszárnyak tarhonyával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2012-03-16 18:32

Kedves Évám !
Egy finom ebéd, melynek az ára is elfogadható !
Gratulálok! Puszi: Anci
( Ha olvasod, a levelemtől jobbra a "NoSalty a Webszakácskönyv " című kis ablakban az "Anikó"
a lányom és a nagylány unokám láthatod !)

1308
csirkeszárny 16 db
paradicsom 0.5 kg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
lestyán 4 teáskanál
víz 2.5 dl
babérlevél 1 db
fűszerpaprika 3 teáskanál
négyszínű bors 2 kk
0 ízlés szerint
petrezselyem 1 tk
zöldpaprika 2 db
zöldbab 360 g
tejföl 2 dl
napraforgó olaj 4 ek
napraforgó olaj 2 ek
tarhonya 750 g
0 ízlés szerint
petrezselyem 2 tk
vegyes savanyúság 30 dkg
tejföl 5 ek