r
Nosalty Logó

Rakott paprikás csirkecomb

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rakott paprikás csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 307 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3672 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 234 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    763.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 307 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    228.7 g

Zsír

  • Összesen
    281.7 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1527 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9160.2 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    257 mg
  • Kálcium
    2077 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    2744 mg
  • Nátrium
    3797 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    847.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1426 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    195 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    747 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1272 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1618 micro
  • β-crypt
    471 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1277 micro
Összesen 3672 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat bepácoljuk, és egy kicsit állni hagyjuk.
  2. Lereszeljük a sajtot, a 2 tojást felverjük (mint a rántottára).
  3. Az őzgerincformát kibéleljük a bacon szalonnával úgy, hogy a szélek lelógjanak.
  4. A csirkecombokat beleforgatjuk a lisztbe, utána a tojásba és a sajtba.
  5. Belerakunk a szalonnával kibélelt formába egy sor csirkét. Rárakjuk a csíkokra vágott paprikát, megszórjuk petrezselyemmel. Utána rátesszük az utolsó csirkecomb réteget, ráhajtjuk a tetejére a lelógó baconszalonnát.
  6. Letakarjuk a formát az alufóliával.
  7. Előmelegített sütőbe 180 fokon (alul-felül sütés) 1 órát sütjük, majd levesszük az alufóliát, és addig sütjük még, ameddig a szalonna a tetején is szép ropogósra sül (kb. 5-10 perc).
  8. Kivesszük a sütőből a rakott csirkecombot, és a formában hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kiborítjuk egy tálcára. Akkor a legfinomabb, ha legalább 1 éjszakát a hűtőbe hagyjuk. Hidegen vagy felmelegítve nagyon finom.
  9. Köretnek használható mindenféle saláták, burgonya, fokhagymás vagy kaporszósz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2678
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 05.

Ajánló

Tipp: Ha színes paprikát használunk (zöld, sárga, piros), akkor még érdekesebb lesz az étel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszer kerestem valami receptet, és rábukkantam egy rakott csirkemell képre (sajnos nem emlékszem a szakács nevére). Nagyon jól nézett ki! Nemrég eszembe jutott, amikor vendégeket vártam! Szoktam venni kicsontozott csirke felsőcombokat, aminek nagyon finom, puha, zaftos az íze (amúgy nem szeretem a csirkemellet, mert száraz). És megpróbáltam ezt a rakott dolgot a csirkecombbal. Nagyon finom lett! Azóta is csak vele készítem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek