r
Nosalty Logó

Brokkolis csirkemell Glaser konyhájából

Glaser
Brokkolis csirkemell Glaser konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

252
Kalória
30.9g
Fehérje
7.2g
Szénhidrátok
10.2g
Zsír
140.1g
Víz
91.3g
Koleszterin
1.7g
Rost
946.3mg
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 252 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 502 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1183.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    691 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    140.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    642 micro
Összesen 252 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2367.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    662 mg
  • Nátrium
    1383 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    280.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    331 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1284 micro
Összesen 502 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 89 kcal

Elkészítés

  1. A brokkoli rózsákat kevés fövő sós vízben kb. 5 percig főzzük, leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük.
  2. A szezámmagot egy serpenyőben megpirítjuk.
  3. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, vékony csíkokra vágjuk. Majd a forró olajban 3-5 perc alatt körben megpirítjuk, a végén hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a gyömbért is.
  4. Felöntjük 100 ml levessel. Hozzáadjuk a szójaszószt, és lefedve közepes hőmérsékleten kb. 5 percig főzzük.
  5. Hozzáadjuk a brokkolit, és további 1-2 percig főzzük, majd besűrítjük a maradék levessel elkevert keményítővel. A szezámmaggal megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Egyszerű, gyors és finom. Ízesíthetjük kevés kínai ötfűszer-keverékkel is.

További receptek

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...