Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült csirke kukorica mártással

Sült csirke kukorica mártással
Sült csirke kukorica mártással
115 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ki akartam próbálni a sült csirkét egy különleges mártással. A kukorica volt a központi szereplője a mártásnak, a többit pedig ötletszerűen tettem hozzá. Így jött létre egy petrezselymes-kukoricás öntet, ami remekül passzol bármilyen sült húshoz. Egy kevésbé fűszeres, de annál természetesebb ízű étel kerekedett ki belőle. Ebédre és vacsorára is alkalmas étel.

Mint tejérzékeny ember, ezt az ételt szója natúr joghurttal, tejfehérje és laktózmentes margarinnal készítettem el, tehát laktózérzékenyeknek is csak ajánlani tudom.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat megmossuk, egy jénaiba helyezzük (lehetőleg minél magasabb falú legyen, mert a kukorica és a hús is levet ereszt), sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
  2. Egy kis lábosban alacsony lángon megolvasztjuk a margarint, majd beleöntjük az aprított petrezselyemmel összekevert két konzervnyi kukoricát. Sóval, borssal ízesítjük.
  3. Ha már alaposan megpuhult, botmixerrel összepürésítjük, majd belekeverjük a natúr joghurtot (ettől lesz egy kicsit hígabb). Pár percig visszatesszük a tűzhelyre, és kevergetjük.
  4. Ha kész a mártás, akkor ráöntjük egyenletesen eloszlatva a csirkecombokra. Előmelegített sütőben 200 fokon 1 órán át lefedve pároljuk, majd utána alufólia nélkül még 10-15 percig pirítjuk (200 foknál kicsit alacsonyabb hőmérsékleten, hogy ne égjen oda).
  5. Köretként héjában főtt burgonyát tálaljunk, esetleg a tepsi aljába karikázzunk néhány szeletet.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 645
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kokocikutya

Mióta szakács: 2013.07.09.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kukoricás csirkecomb, csőben sült csirkecomb kukoricával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1518
csirkecomb 5 db
csemegekukorica 68 dkg
petrezselyem 2 csokor
joghurt 150 g
margarin 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
burgonya 10 db