Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

Rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal
Rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lecsó megunhatatlan, akár mindennap meg tudnám enni. Sokféleképp készítem, itt most a rizses változat látható, olvasható.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát csíkokra, a paprikákat karikára, a hagymákat apróra vágjuk, a paradicsomot szeleteljük.
  2. Egy serpenyőbe beletesszük a hagymákat és a rizst, öntünk rá olajat, s éjszakára a hűvös kamrába tesszük.
  3. Másnap a serpenyőben megpirítjuk a hagymákat, a rizst és a chilit, majd beletesszük a paprikákat, végül a paradicsomot, fűszerezzük. Időnként megkavarjuk, hogy ne kapjon oda.
  4. Felszeleteljük a kolbászt, amikor már majdnem kész a lecsó, beletesszük.
  5. Néhány perc után kikapcsoljuk a tűzhelyt, s lefedve, hagyjuk, hogy hőhatáson párolódjon tovább a rizs.
  6. Tálalunk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 595
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lecsó rizzsel, lecsó füstölt szalonnával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

487
füstölt szalonna 10 dkg
csípős kolbász 10 dkg
paprika 80 dkg
hegyes erős paprika 2 db
chili 4 db
vöröshagyma 2 nagy db
fokhagyma 1 gerezd
paradicsom 30 dkg
rizs 0.5 bögre
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 1 kávéskanál
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál