Lazacos szendvics séfike konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
séfike
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
39g bagett107 kcal
-
25g krémsajt63 kcal
-
100g füstölt lazac117 kcal
-
190g avokádó225 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
200g mozzarella598 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
5g ecet1 kcal
Összesen
1222
kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
39g bagett107 kcal
-
25g krémsajt63 kcal
-
100g füstölt lazac117 kcal
-
190g avokádó225 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
200g mozzarella598 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
5g ecet1 kcal
Összesen
1222
kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
6.1g bagett17 kcal
-
3.9g krémsajt10 kcal
-
15.6g füstölt lazac18 kcal
-
29.6g avokádó35 kcal
-
3.1g tejföl6 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.2g citromlé0 kcal
-
31.2g mozzarella93 kcal
-
8.6g tojás11 kcal
-
0.8g ecet0 kcal
Összesen
190
kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.4 g
Zsír
-
Összesen 85.2 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 373 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4386.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 1135 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 1107 mg
-
Nátrium 1913 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 352.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 496 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 757 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 189 micro
-
Kolin: 294 mg
-
Retinol - A vitamin: 476 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 207 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 644 micro
Összesen
1222
kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.4 g
Zsír
-
Összesen 85.2 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 373 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4386.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 1135 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 1107 mg
-
Nátrium 1913 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 352.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 496 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 757 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 189 micro
-
Kolin: 294 mg
-
Retinol - A vitamin: 476 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 207 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 644 micro
Összesen
1222
kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 683.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 177 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 172 mg
-
Nátrium 298 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 118 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
190
kcal
Hozzávalók
-
3 szelet bagett
-
25 g krémsajt
-
100 g füstölt lazac
-
1 közepes db avokádó
-
1 ek tejföl
-
1 kk fokhagymapor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek citromlé
-
200 g mozzarella
-
1 db tojás
Elkészítés
- Az avokádó húsából, a tejfölből, fokhagymaporból, citromléből, sóból, borsból krémet kavarunk.
- A három bagettszeletet megpirítjuk.
- Egy tányérra helyezzük az első szeletet, megkenjük sajttal, ráhelyezünk keskeny lazacszeleteket. Erre teszünk egy újabb pirított bagettszeletet, megkenjük az avokádós krémmel, és mozzarella-szeleteket helyezünk rá. Majd jöhet a harmadik bagett szelet.
- Egy kis edényben vizet teszünk fel forrni, rakunk bele egy ek. ecetet és egy csipet sót is. A tojást egy kis tálkába ütjük, vigyázunk, hogy a sárgája egyben maradjon. Mikor a víz bugyogni kezd, lejjebb vesszük a hőfokot, hogy már csak gyöngyözzön. Egy kanállal képezzünk örvényt a vízben, és a tálkából óvatosan csúsztassuk át a tojást a forró vízbe. Ezután ne nyúljunk hozzá, csak várjunk 3 percet, majd emeljük ki a lágy tojást óvatosan egy kanállal, és helyezzük a szendvics tetejére. Sót, borsot rá. Akkor dolgoztunk jól és sikerült a buggyantott tojásunk, hogyha a sárga kifolyik, mikor egy kanállal megrepesztjük a burkát. Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 6
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 294
- Feltöltés dátuma: 2020. április 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
séfike
6 recept
Finom, kissé ínyenc vasárnapi reggeli lehet az egész családnak. Frissen készítsük, melegen tálaljuk!