r
Nosalty Logó

Ördögszekér-laskagombás szendvics

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gombagasztro
Ördögszekér-laskagombás szendvics
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 441 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 441 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 169 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1499.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    824 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    732 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 441 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1499.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    824 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    732 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 441 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    982 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Zúzott fokhagymából, sóból, olajból pácot készítünk, ecset segítségével bekenjük a hosszában fél centi vastagra vágott ördögszekér laskagomba mindkét oldalát és felhevített serpenyőben meggrillezzük őket. Amikor kész, kivesszük és félretesszük.
  2. A kiflit vagy zsemlét kettévágjuk, majd ugyanebben a serpenyőben átpirítjuk. A paradicsomot kockákra vágjuk, megszórjuk apróra vágott korianderrel.
  3. A pirított zsemlére tesszük a salátalevelet, a paradicsomot, majd rá a gombát és rámorzsoljuk a fetasajtot. Azon melegében fogyasztjuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 67
  • Feltöltés dátuma: 2023. június 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ördögszekér-laskagombás szendvics
Gombagasztro 357 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek