Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Laskagomba harcsaszelettel

Laskagomba harcsaszelettel
Laskagomba harcsaszelettel
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel szeretem a gombát és a halat, úgy gondoltam, megpróbálom a kettőt egy egyszerű, gyors, finom étellé alakítani. Remélem, egyszerűsége sokaknak tetszeni fog.

hozzávalók / 2 adag

gomba

hal

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát megmossuk, a tönkjét eltávolítjuk.
  2. A vajat serpenyőbe felforrósítjuk, majd a gombát hozzáadjuk, borral meglocsoljuk. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Amikor a gomba levet eresztett, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az apróra vágott metélőhagymát. Kb. 20 percig pároljuk.
  4. A harcsa szeleteket sózzuk, borsozzuk. Kevés olívaolajjal és fél citrom levével meglocsoljuk.
  5. Serpenyőben olajban kisütjük, és mellé teszünk 1 rozmaring ágat. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  6. Amikor a gomba megpárolódott, a harcsa szépen megsült. A harcsa maradék szaftját a gombára öntjük, és együtt tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 250
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

luddo

Mióta szakács: 2015.04.30.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: halételek
nehézség: könnyű
receptverseny: Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!
szezon: nyár
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

laskagombás harcsa, afrikai harcsa laskagombával, hal vajban sült gombával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

878
laskagomba 50 dkg
vaj 10 dkg
fehérbor 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 7 gerezd
metélőhagyma 1 ek
afrikai harcsa 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek
citromlé 0.5 citromból nyert
rozmaring 1 szál