Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grillezett afrikai harcsafilé gombával és fokhagymás édesburgonyával

Grillezett afrikai harcsafilé gombával és fokhagymás édesburgonyával
Grillezett afrikai harcsafilé gombával és fokhagymás édesburgonyával
80 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Személyes tapasztalatom, hogy kerámiaedényben nagyon könnyű elkészíteni, így a főzni kedvelő férjeknek üzenem, hogy kiváló karácsonyi ajándéktipp háziasszony feleségüknek egy jó kerámiaedény! Még több gombarecept itt!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A harcsafiléket sózzuk, borsozzuk, citromlével meglocsoljuk, és egy felhevített serpenyőben vagy kerámiaedényben mindkét oldalát 5-5 percig sütjük. Hozzáadjuk a felszeletelt, sózott, borsozott vegyes gombát. Még néhány percig együtt pirítjuk a halat és a gombát, majd belenyomjuk a fokhagymát.
  2. Tálaláskor a gombát salátaágyra helyezzük, és a halat megszórjuk friss zöldfűszerrel. Köretként édesburgonyát ajánlunk, amelyet kockákra vágva, sózva, borsozva, fokhagymagerezdekkel és friss rozmaringgal, kevés olajjal együtt hőálló tálba helyezzük és kb. 1 órán át, alufóliával lefedve megsütjük. Apró hőálló tálban külön-külön adagonként is lehet sütni! Nagyon mutatós!
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 13 438
elküldve: 1
receptkönyvben: 147
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Gombagasztro

Mióta szakács: 2014.09.11.
108 recept

egyéb elnevezések

gombás harcsa, zöldfűszeres harcsasült

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

259
gomba 550 g
afrikai harcsa 500 g
fokhagyma 1 fej
citromlé 1 citromból nyert
salátakeverék 10 dkg
édesburgonya 2 db
zöldfűszer 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint