Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Afrikai harcsafilé burgonyapürével

Afrikai harcsafilé burgonyapürével
Afrikai harcsafilé burgonyapürével
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a halételeket. Ha rászánjuk a pácolási időt (12-48 órát), akkor szerintem nagyon finom, könnyű és gyorsan elkészülő ebéd vagy vacsora születhet belőlük.

hozzávalók / 4 adag

Harcsafiléhez

Burgonyapüréhez

ajánlat

Az Őszi zöldségmártásommal nagyon-nagyon ízletes ebéd készül belőle.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Pácolt halfilé: előző este egy zárható edényben elkészítjük a halhoz a pácot: apróra vágott fokhagyma, só, bors és olaj, a hal mindkét oldalát jól beleforgatjuk.
  2. Másnap egy tepsibe tesszük a halat, meglocsoljuk a maradék olajjal, lefedjük egy darab alufóliával, és sütőben 160 fokon körülbelül 15 percig sütjük, majd még 5 percig fólia nélkül grillezzük.
  3. Burgonyapüré: a megtisztított, megmosott, felkockázott burgonyát annyi sós vízben tesszük fel főni, amennyi éppen ellepi. Ha puhára főtt leöntjük a főzőlevet, krumplinyomóval összetörjük, beleöntjük a tejet, ha felforrt, belekeverjük a vajat, szükség esetén még sózzuk.
  4. Natúr vagy az őszi zöldségmártással tálaljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 006
elküldve: 2
receptkönyvben: 31
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Pancsika

Mióta szakács: 2013.08.11.
40 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Pácolt harcsafilé, pácolt hal burgonyakörettel, halfilé burgonyapürével

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Fri, 2013-09-27 11:51

Kedves Pancsika!
A zöldsegmartas (inkabb salatanak neveznem, bar ez nem igazan lenyeges) receptedet mar megcsodaltam, de a hal-püre kombinacioval meg jobban, igy most az egeszet elteszem a receptkönyvembe, mert minden, ami a tanyeron van kedvenceim köze tartozik!:)
Köszönettel: Marti

wonder woman
Pancsika / wonder woman Fri, 2013-09-27 23:15

:) Köszönöm, Márti!
A zöldség "mártás"-t (is) melegen tálalom, így jobban kijönnek az ízek. :)
Megnéztem a receptjeidet, és gratulálok...a csokis-aszaltgyümölcsöst már "le is nyúltam" :D
Szép estét!
Annamari

609
hal 80 dkg
napraforgó olaj 1 dl
fokhagyma 2 gerezd
himalája só 1 kk
fekete bors 1 kávéskanál
burgonya 1 kg
víz 1 l
himalája só 1 teáskanál
tej 5 dl
vaj 5 dkg