r
Nosalty Logó

Afrikai harcsafilé burgonyapürével

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Pancsika
Afrikai harcsafilé burgonyapürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Harcsafiléhez

Burgonyapüréhez

Összesen 609 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Harcsafiléhez

Burgonyapüréhez

Összesen 2437 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Harcsafiléhez

Burgonyapüréhez

Összesen 70 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1757 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    1117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    494.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    149 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 609 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.5 g

Zsír

  • Összesen
    144.4 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    348 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7027.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    762 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    1264 mg
  • Nátrium
    4467 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1979.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    595 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 2437 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 70 Kcal

Hozzávalók

Harcsafiléhez

Burgonyapüréhez

Elkészítés

Harcsafiléhez

  1. Pácolt halfilé: előző este egy zárható edényben elkészítjük a halhoz a pácot: apróra vágott fokhagyma, só, bors és olaj, a hal mindkét oldalát jól beleforgatjuk.
  2. Másnap egy tepsibe tesszük a halat, meglocsoljuk a maradék olajjal, lefedjük egy darab alufóliával, és sütőben 160 fokon körülbelül 15 percig sütjük, majd még 5 percig fólia nélkül grillezzük.
  3. Burgonyapüré: a megtisztított, megmosott, felkockázott burgonyát annyi sós vízben tesszük fel főni, amennyi éppen ellepi. Ha puhára főtt leöntjük a főzőlevet, krumplinyomóval összetörjük, beleöntjük a tejet, ha felforrt, belekeverjük a vajat, szükség esetén még sózzuk.
  4. Natúr vagy az őszi zöldségmártással tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 10123
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 27.

Ajánló

Az Őszi zöldségmártásommal nagyon-nagyon ízletes ebéd készül belőle.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Afrikai harcsafilé burgonyapürével
Pancsika 101 recept

Nagyon szeretem a halételeket. Ha rászánjuk a pácolási időt (12-48 órát), akkor szerintem nagyon finom, könnyű és gyorsan elkészülő ebéd vagy vacsora születhet belőlük.

Hozzávalók

Harcsafiléhez

Burgonyapüréhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek