r
Nosalty Logó

Lasagne (akár maradék bolognaiból)

bencejoe dudás66
Lasagne (akár maradék bolognaiból)
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Rétegezés

Szósz

Besamel

1389
Kalória
79g
Fehérje
119.6g
Szénhidrát
64.5g
Zsír
388.3g
Víz
240g
Koleszterin
8.2g
Élelmi rost
19.1g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Rétegezés

Szósz

Besamel

Összesen 1389 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Rétegezés

Szósz

Besamel

Összesen 5557 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Rétegezés

Szósz

Besamel

Összesen 179 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79 g

Zsír

  • Összesen
    64.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4050.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    1038 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    1036 mg
  • Nátrium
    1672 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    119.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    388.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    476 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    421 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    653 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    29350 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 1389 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    316 g

Zsír

  • Összesen
    257.9 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    960 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16201.6 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    503 mg
  • Kálcium
    4154 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    641 mg
  • Foszfor
    4145 mg
  • Nátrium
    6687 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    478.2 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    1553.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1903 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    195 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1382 micro
  • Kolin:
    611 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1684 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    2612 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    117400 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 5557 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3777 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 179 kcal

Elkészítés

Rétegezés

  1. Mindegy hogy maradék szószból, vagy frissből készítjük, fogjunk egy tepsit, és az aljára 2 réteg tésztát tegyünk. Erre mehet egy réteg szósz, rá sok reszelt sajt, és leöntjük besamellel. Ezt addig ismételjük, míg 1 rétegnyi adag marad. Az utolsó rétegnél a sajt kerüljön a besamel felé. Előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük! Jó étvágyat hozzá!

Szósz

  1. Gyakorlatilag spagetti alapot készítünk; apróra vágjuk a lila hagymát, és egy kevés olajon megpirítjuk, amíg veszít a színéből, de nem barnul meg. Hozzáadjuk a darálthúst, kicsit megpirítjuk, majd hozzáadunk vizet, hogy ellepje. Elforraljuk a husiról a víz nagyrészét, és ha egyenletesen megfőtt a husi, felöntjük a paradicsompürével.
  2. Amíg fűszerezzük a rotyogó alapot, a sáfrányt egy kis meleg vízbe tegyük bele, majd a fűszerezés végén ezt is adjuk hozzá. Fontos megjegyezni, a babérlevelet ne törjük össze, ezt a végén ki fogjuk venni! Ha ezekkel megvagyunk, összeforraljuk, és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és egy kis vizet. Fedő alatt szósz állagúra forraljuk, majd ha kész, elzárjuk alatta a lángot, és addig keverjük, míg megnyugszik.

Besamel

  1. Egy edényben felmelegítjük a vajat, majd hozzáadjuk a tejet. Összemelegítjük, és mielőtt forrni kezdene, hozzászitáljuk a lisztet. Addig forraljuk, míg mártás állaga nem lesz. Tipp.: ha van otthon parmezán sajt, azt nyugodtan tegyünk bele. (Én a parmezánok végét szoktam beletenni. Csak levágjuk róla a viaszt, felkockázzuk és mehet bele. Nagyon finom lesz vele!)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek