r
Nosalty Logó

Laktóz- és gluténmentes marlenka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bambi46
Laktóz- és gluténmentes marlenka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Összesen 509 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Összesen 6086 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Összesen 227 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 509 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    136.9 g

Zsír

  • Összesen
    298.8 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4616.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    867 mg
  • Foszfor
    1676 mg
  • Nátrium
    1432 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    683.3 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1958 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    212 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1844 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1342 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    855 micro
Összesen 6086 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 227 Kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. Az útifű maghéjat keverjük el a tej felével, és amíg pár perc alatt kocsonyás állagú lesz, addig a többi hozzávalót készítsük össze egy nagy edényben. Majd az útifű maghéjat is hozzáadva gyúrjunk tésztát. Ha úgy látjuk, hogy nem elég nedves a tészta, adhatunk hozzá még tejet. Ha nem szeretnénk ennyiféle lisztet használni, a lisztmennyiség megosztható zabpehelyliszt és rizsliszt/kókuszliszt között is. Ebben az esetben lehet hogy picit több liszt kell majd, hogy felvegye a nedvességet, mivel a lenmagliszt magas nedvszívó tulajdonságú liszt.
  2. A tésztát osszuk 4 egyenlő részre, és kb. 25x30-as méretre nyújtva, sütőpapírra helyezve süssük meg egyenként. A nyújtásnál használjunk kukorica- vagy rizslisztet. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 10 percig kell sütni a lapokat. (Ha van nagy gáztepsink, akkor 2 részletben is meg lehet sütni a lapokat, majd azokat két egyenlő részre kettévágva megkapjuk a 4 kisebb lapot.)

Hozzávalók a krémhez

  1. A tejből, a "cukor" feléből és a pudingpor+keményítő keverékéből főzzünk kemény krémet.
  2. A margarint a "cukor" másik felével és a vanília aromával, valamint a vaníliás cukorral kicsit habosítsuk fel, majd a habtejszínből a habfixáló segítségével verjünk kemény habot. (Ha valaki édesszájú, akkor ízlés szerint tehet bele több édesítőt is.)
  3. Ha a krém kihűlt, elkeverjük benne a felhabosított vajat, majd egy lyukas fakanál segítségével lazán, óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot is.
  4. Az elkészült krémmel megtöltjük a lapokat úgy, hogy a tetejére is krém kerüljön. Érdemes egy éjszakát a hűtőben pihentetni, hogy a lapok megpuhuljanak. Minél többet áll, annál puhább lesz a süti. Tálalás előtt a tetejét ízlés szerint szórjuk meg neszkakaóval.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 8294
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Laktóz- és gluténmentes marlenka
Bambi46 11 recept

Ez az "egyszerű marlenka recept" kicsit kalória szegényebb glutén- és laktózmentes verziója. :) Nagyon könnyű krémes, puha állagú, isteni süti.

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek