r
Nosalty Logó

Mákos-túrós-almás réteges süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Mákos-túrós-almás réteges süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A túrós töltelékhez

Az almás töltelékhez

Összesen 1010 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A túrós töltelékhez

Az almás töltelékhez

Összesen 8072 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A túrós töltelékhez

Az almás töltelékhez

Összesen 195 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1256 g
  • Cink
    83 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    66 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.7 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 1010 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136 g

Zsír

  • Összesen
    378.6 g
  • Telített zsírsav
    193 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    1123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10048.4 g
  • Cink
    668 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    2904 mg
  • Vas
    525 mg
  • Magnézium
    760 mg
  • Foszfor
    2874 mg
  • Nátrium
    2052 mg
  • Réz
    29 mg
  • Mangán
    34 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1070 g
  • Cukor
    527 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

VÍZ

  • Összesen
    1751 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2498 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    65 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2410 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    913 micro
  • β-crypt
    169 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    986 micro
Összesen 8072 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 195 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mákos töltelékhez

A túrós töltelékhez

Az almás töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tepsit kivajazzuk.
  2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a liszttől függően annyi tejföllel (nekem bevált a 2 dl), hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
  3. 4 egyforma cipóra osztjuk. Egyenként tepsi nagyságúra, nagyon vékonyra nyújtjuk.
  4. Az elsőt megszórjuk zsemlemorzsával.
  5. A tojást a cukorral krémesre keverjük, majd belekeverjük a mákot, rásimítjuk az első tésztalapra, és a lecsepegtetett meggyet rászórjuk.
  6. Rátesszük a következő tésztalapot, és morzsával megszórjuk.
  7. A túrótöltelék hozzávalóit kikeverjük, a lapra simítjuk, megszórjuk mazsolával.
  8. Rátesszük a következő tésztalapot.
  9. Az almát lereszeljük (én a sajtreszelőn végeztem), kissé kinyomkodjuk, cukorral, fahéjjal ízesítjük, és a morzsás tésztalapra kanalazzuk, majd elsimítjuk.
  10. Befedjük az utolsó lappal.
  11. Egy nagy villával több helyen átszúrjuk, hogy a sütés közben keletkező gőz távozhasson a sütiből.
  12. A sütőt 200 fokra melegítjük, ezen a hőfokon bő 10 percig sütjük, majd 175 fokra csökkentjük, és így kb. 30 percig sütjük.
  13. Tepsiben hagyjuk kihűlni.
  14. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk, és szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25×39
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 282
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 21537
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 10.

Ajánló

A mákra más bogyós gyümölcsöt is tehetünk a meggy helyett (szilva, szőlő, stb).

Receptkategóriák

Mákos-túrós-almás réteges süti
VnéEdit 295 recept

Ezt a finom, fantasztikus süteményt a Vidék íze receptes újságból sütöttem. A novemberi számban jelent meg. Ez a réteges sütemény a zserbó vagy a flódni szabásmintáját követi. Jó hír azoknak, akik a diót nem szeretik! A mákos töltelék meggyel turbózva, a túró mazsolával, majd a fahéjas alma követi. Nagyon finom, ajánlom mindenkinek! Először, de nem utoljára kerül az asztalunkra.

Hozzávalók

A tésztához

A mákos töltelékhez

A túrós töltelékhez

Az almás töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Így főzz a családnak elegáns karácsonyi menüt 10.000 forintból

Az idei évben mondhatni, eltolódtak a prioritások a karácsonnyal kapcsolatban: spórolni kell, visszafogni magunkat a nehéz gazdasági helyzetben. Ez nem feltétlenül egy rossz dolog, én személy szerint úgy vélem, hogy a korlátok mindig jó hatással vannak a kreativitásra. Így született meg az alábbi olcsó karácsonyi menü is, amit kreatívan, mindössze 10.000 forintból főztem meg.

Lakos Benedek

További cikkek