r
Nosalty Logó

Kőfal szelet ahogy Piroska készíti

Csiki Piroska
Kőfal szelet ahogy Piroska készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

1060
Kalória
18.8g
Fehérje
76.4g
Szénhidrát
80.6g
Zsír
77.6g
Víz
378.8g
Koleszterin
5.3g
Élelmi rost
64.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1060 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4237 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 413 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    80.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    379 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    689.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    76.4 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    77.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    438 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    428 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 1060 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.3 g

Zsír

  • Összesen
    322.4 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    105 g
  • Koleszterin
    1515 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2757.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    419 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    451 mg
  • Foszfor
    1323 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    305.6 g
  • Cukor
    257 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    310.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1751 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    942 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1713 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    428 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1122 micro
Összesen 4237 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 413 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, a diót darabosra daráljuk, majd fólia között a tésztanyújtóval kissé ellapítjuk.
  2. A lisztet rászórjuk a dióra, majd az egészet beleforgatjuk a tojáshabba.
  3. A gáztepsit kibéleljük sütőpapírral, és egyenletesen elsimítjuk benne a tésztát. 150 fokos sütőbe tesszük, de fokozatosan csendesítjük a lángot, gőzmentes sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. A vége felé már inkább csak szárítjuk.
  4. Amíg sül a tészta, a cukrot a kakaóval elkeverjük, rátöltjük a vizet, és kis lángon fonalasra főzzük (új próba). Amikor elkészült, levesszük a lángról.
  5. A tojássárgáját egy-egy kiskanálnyi kakaós masszával elkavarjuk vigyázva, hogy össze ne kapja a tojást, majd mind nagyobb adagot adunk hozzá, míg el nem fogy. Ekkor az egészet visszatesszük a lángra, kb. 3-4 percig kavarjuk, majd kihűtjük. A vajat habosra kavarjuk, és hozzáadjuk a kihűlt kakaós krémhez.
  6. A kihűlt tésztát keresztbe, 4 egyenlő részre vágjuk (10 cm szélesre), majd krémmel megkenve egymásra helyezzük. Így egy 4 lapos süteményt kapunk. A tetejét is bevonjuk vékonyan krémmel vagy csokimázzal, ha úgy jobban szeretjük.
  7. Fóliával letakarjuk, és a hűtőbe tesszük másnapig. Csak akkor szeleteljük, ha már megpuhult (2,5-3 cm széles szeletekre).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Tepsi mérete: 40x28

Nem kell megijedni, a lapok kezdetben  kemények, innen a neve: kőfal, de másnapra a krémtől megpuhul, és egy nagyon finom süteményt kapunk. Ha vendégeket várunk, érdemes dupla adagot készíteni, mert nem nagy adag. Eredetileg a krémbe 2 ek feketekávé is jár, de mi anélkül szeretjük, és a tojássárgákat a vajjal kellene habosra kavarni, de így biztonságosabb, mint nyersen. A sütőpapírt ajánlatos vékonyan megkenni vajjal, és csak miután kihűlt a tészta, húzzuk le róla a papírt. Tömény, finom sütemény, nem kell sok belőle. Ha dupla adagot sütünk, a lapot kétszer kell megsütni, mert nem lehet vízszintesen vágni.

Nosalty stories

További receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek