Nosalty Logó

Kőfal szelet ahogy Piroska készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Kőfal szelet ahogy Piroska készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1060 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4237 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 413 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    80.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    379 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    689.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.4 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    438 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    428 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 1060 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.3 g

Zsír

  • Összesen
    322.4 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    105 g
  • Koleszterin
    1515 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2757.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    419 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    451 mg
  • Foszfor
    1323 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    305.6 g
  • Cukor
    257 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1751 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    942 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1713 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    428 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1122 micro
Összesen 4237 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 413 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, a diót darabosra daráljuk, majd fólia között a tésztanyújtóval kissé ellapítjuk.
  2. A lisztet rászórjuk a dióra, majd az egészet beleforgatjuk a tojáshabba.
  3. A gáztepsit kibéleljük sütőpapírral, és egyenletesen elsimítjuk benne a tésztát. 150 fokos sütőbe tesszük, de fokozatosan csendesítjük a lángot, gőzmentes sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. A vége felé már inkább csak szárítjuk.
  4. Amíg sül a tészta, a cukrot a kakaóval elkeverjük, rátöltjük a vizet, és kis lángon fonalasra főzzük (új próba). Amikor elkészült, levesszük a lángról.
  5. A tojássárgáját egy-egy kiskanálnyi kakaós masszával elkavarjuk vigyázva, hogy össze ne kapja a tojást, majd mind nagyobb adagot adunk hozzá, míg el nem fogy. Ekkor az egészet visszatesszük a lángra, kb. 3-4 percig kavarjuk, majd kihűtjük. A vajat habosra kavarjuk, és hozzáadjuk a kihűlt kakaós krémhez.
  6. A kihűlt tésztát keresztbe, 4 egyenlő részre vágjuk (10 cm szélesre), majd krémmel megkenve egymásra helyezzük. Így egy 4 lapos süteményt kapunk. A tetejét is bevonjuk vékonyan krémmel vagy csokimázzal, ha úgy jobban szeretjük.
  7. Fóliával letakarjuk, és a hűtőbe tesszük másnapig. Csak akkor szeleteljük, ha már megpuhult (2,5-3 cm széles szeletekre).
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Tepsi mérete: 40x28
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 15834
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 22.

Receptkategóriák

Csiki Piroska 228 recept

Nem kell megijedni, a lapok kezdetben  kemények, innen a neve: kőfal, de másnapra a krémtől megpuhul, és egy nagyon finom süteményt kapunk. Ha vendégeket várunk, érdemes dupla adagot készíteni, mert nem nagy adag. Eredetileg a krémbe 2 ek feketekávé is jár, de mi anélkül szeretjük, és a tojássárgákat a vajjal kellene habosra kavarni, de így biztonságosabb, mint nyersen. A sütőpapírt ajánlatos vékonyan megkenni vajjal, és csak miután kihűlt a tészta, húzzuk le róla a papírt. Tömény, finom sütemény, nem kell sok belőle. Ha dupla adagot sütünk, a lapot kétszer kell megsütni, mert nem lehet vízszintesen vágni.

Hozzászólások

Ági78

Szia Piroska! Nagyon tetszik a sütid! :) ...diós, kakaós... ez aztán a nekem való! H??... de ennék most egy szeletet! Puszi: Ági

Csiki Piroska

A válasz el?l.

Csiki Piroska

Szia Ági! Örülök, hogy tetszik, érdemes megsütni, mert nagyon finom. Puszi, szép hétvégét. Piroska

Gabys

Ajjjajj Piroska:) Nem szeretem a vajas krémeket, de ezzel levettél a lábamról:) Köszönöm a családom férfitagjai nevében:) Nagyon szép hétvégét! G

Csiki Piroska

Gabi, a férfiaknak biztosan fog ízleni, ha megsütöd. Remélem azért te is megkóstolod. Neked is szép hétvégét! Piroska

Gabys

naná, hogy megkóstolom! Ki nem hagynám:) De a madártejesedet pláne az indiáneredet jobban favorizálom azért:) A madártejkrémed isteni (akár naponta is jöhetne) az indiánert pedig hamarosan elkészítem. Aztán a csokikrém rajongó fiúknak ezt is:) Köszi, szió:) Gabi

Fahéj

Kedves Piroska! Mentettem a sütidet, nagyon tetszik, f?leg a tésztája. Érdekes lehet, hogy egy szem liszt sincs benne. mindenképp kipróbálom. Olyan aranyos a képen az a kis hóvirág. :) Szép hétvégét! Fahéj

Csiki Piroska

Kedves Fahéj! 1 ek-nyi liszt azért van benne, de anélkül is elkészíthet?. A hóvirág a saját kis kertemb?l származik, de most sajnos hó borítja. Remélem nem árt meg neki. Már nagyon várom a tavaszt, de gondolom mindenki így van ezzel. Neked is szép hétvégét! Piroska

pussycat

Kedves Piroska! Ez a suti nagyon megtetszett, elmentettem, meg is fogom sutni a hetvegen. Ha jol gondolom ahogy a receptet olvasom, ez egy kicsit olyan dios-habcsokos-fele teszta, amit nagyon szeretunk. Majd irok, hogy hogy sikerult!! Puszi, Veronika:)

Csiki Piroska

Kedves Veronika! Igen, a lap diós habos és nagyon finom. Várom a visszajelzést. Puszi, Piroska

Andi80_

Kedves Piroska, Nagyon érdekes a sütid és a neve is, még sohasem hallottam róla. :-) Nem is t?nik nehéznek, biztosan isteni. El is mentem. Köszönöm. Nagyon kellemes hétvégét kívánok! Andi

Csiki Piroska

Kedves Andi! Ez egy régi recept, én is csak nagyobb ünnepekkor veszem el?, mert elég tömény sütemény, viszont nagyon finom. Valóban nem nehéz elkészíteni. Kívánok én is szép hétvégét. Piroska

szandokan

Szia Piroska! Nagyon guszta a süti-érdekes a név-szép a fotó és örülök,hogy már Székelyföldön is nyilik a hóvirág:):)Nagyon szeretem a receptjeidet :::::)))))Ha olvasom ?ket Erdélyben járok gondolatban..... Szép hétvégét!!!!!Szandokán

Csiki Piroska

Szia Szandokán! Ezek szerint már voltál Székelyföldön, ha gondolatba itt tudsz járni. Nagyon szép vidék érdemes végig járni. Köszönöm a kedves szavakat, kívánok én is szép hétvégét. Piroska

Reta

Kedves Piroska! Valami nem világos amikor olvasom a story-ban " Nem kell megijedni, a lapok kezdetben nagyon kemények, innen a neve: k?fal," A tésztát egy lapban sütöd meg és sütés után 4 egyenl? részre vágjuk. Ha k?kemény hogy lehet vágni??? Nekem is van egy ehez hasonló receptem de a lap nem kemény és a tepsi hátán sütöm meg. A story mire vonatkozik?? Reta

Csiki Piroska

Kedves Reta! Nem azt írtam, hogy k?kemény, csak, hogy kemény. A neve k?fal. A lapokat fel lehet vágni probléma nélkül, de miután megtöltöttük nehéz lenne szeletelni, mert kinyomnánk a krémet. Igazából akkor lesz finom amikor a krémt?l megpuhul. Ezt is lehet nyugodtan tepsi háton sütni. Piroska

Éva-Anyóca

A neve is érdekes, látványra is nagyon guszta, finomnak látom, köszönöm, mentettem. :) Éva-Anyóca

Csiki Piroska

Finom bizony és különleges süti. Érdemes kipróbálni. Piroska

kerzsu81

Ha már keresztbe kell vágni kell a tésztát, nálam ott megáll a tudomány. Eddig még nem mertem kipróbálni. Kedves csikipi! Úgy is megoldható szerinted, hogy a tésztát 4 részletben sütöm ki?

Csiki Piroska

Valamit félre értettél, mert így a legegyszer?bb felvágni. Tehát, megsütöd a lapot egyben, amikor kész van, leméred a hosszát és négy egyenl? részre vágod. 4 db kb 10 cm -es téglalap alakot kapsz. Ezeket kened meg krémmel és rakod egymásra. A tésztalap annyira vékony, hogy nem is tudnád vízszintesen elvágni. Próbáld meg, mert nagyon finom sütemény. Ha úgy könnyebb vegyél egy akkora papírlapot, mint a megsült tésztalap, vágd el 4 egyenl? részre, rakd a tésztára és a papír csíkok mentén vágd fel jó éles késsel. Üdvözlettel. Piroska

huli68

Nagyon király süti, tegnap csináltam meg, köszi. szép napot:huli

Csiki Piroska

Be örülök, hogy tetszik és köszi, hogy megírtad.

Gubigabi

Drága Piroska! Ezek szerint nagyon rég jártam itt, mert elkerülte a figyelmemet ez a csodás süti. Marosvásárhelyen kedves barátainknál ettem k?fal tortát és nagyon ízlett. Megkaptam a receptet is, de sajnos "jól eltettem". Nagyon örülök, hogy a receptjeidet böngészve ráakadtam. Üdv. Gubigabi

Csiki Piroska

Szia Gubigabi! Nem olyan nagyon mutatós ez a süti, de nagyon finom. Nekem ez az egyik kedvencem. Örülök, hogy rátaláltál. Szeretettel üdvözöllek. Piroska

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek