r
Nosalty Logó

Lahmacun Dacotától

Dacota
Lahmacun Dacotától
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A húsos krémhez

484
Kalória
19.8g
Fehérje
64.6g
Szénhidrát
15.5g
Zsír
137.4g
Víz
45g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
4.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A húsos krémhez

Összesen 484 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A húsos krémhez

Összesen 3857 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A húsos krémhez

Összesen 200 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    586.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    137.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    636 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    3330 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 484 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.5 g

Zsír

  • Összesen
    124 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4692.2 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    308 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    1710 mg
  • Nátrium
    1950 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    516.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1099 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    450 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    780 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    586 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    352 micro
  • β-karotin
    5088 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    26643 micro
  • Lut-zea
    3036 micro
Összesen 3857 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    1373 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 200 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy edénybe szitáljuk, hozzáadjuk a sót, és elkeverjük.
  2. A langyos vízben egy csipet cukorral feloldjuk az élesztőt, majd fokozatosan hozzákeverjük a liszthez, az evőkanál olívaolajjal együtt.
  3. Fél órára meleg helyre tesszük, letakarva.
  4. Ha kész, kb. 10 egyforma darabot szakítunk belőle, és lisztezett felületen nagyon vékonyra nyújtjuk. A gombóc mindkét oldalát lisztezzük be, úgy nyújtsuk ki, mert elég ragacsos a tészta.

A húsos krémhez

  1. A hagymát, fokhagymát megpucoljuk, és kisebb darabokra vágjuk. A paradicsomot daraboljuk, akárcsak a kápiát. A chilit kimagozzuk.
  2. A húst kétszer ledaráltatjuk a hentessel (nagyon szépen kell ránézni).
  3. Az összes hozzávalót fűszerestül aprítóba tesszük, és masszát készítünk belőle. A petrezselymet a végén adjuk hozzá.
  4. A fűszeres krémet rákenjük a lapokra, és 6-10 perc alatt előmelegített sütőben készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Lahmacun, vagy bolognai pizza...na jó, csak viccelek. :) Törökország laposkenyere paradicsomos báránykrémmel...egyszerűen mennyei! Eredetileg bárány- vagy birkahússal készül, de nyugodtan essünk neki marhából is, jobb híján. :) Recept a Saveur magazin alapján.

További receptek

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...