r
Nosalty Logó

Lahmacun Dacotától

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Dacota
Lahmacun Dacotától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A húsos krémhez

Összesen 484 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A húsos krémhez

Összesen 3857 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A húsos krémhez

Összesen 200 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    586.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    636 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    3330 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 484 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.5 g

Zsír

  • Összesen
    124 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4692.2 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    308 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    1710 mg
  • Nátrium
    1950 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    516.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1099 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    450 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    780 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    586 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    352 micro
  • β-karotin
    5088 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    26643 micro
  • Lut-zea
    3036 micro
Összesen 3857 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    1373 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 200 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A húsos krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy edénybe szitáljuk, hozzáadjuk a sót, és elkeverjük.
  2. A langyos vízben egy csipet cukorral feloldjuk az élesztőt, majd fokozatosan hozzákeverjük a liszthez, az evőkanál olívaolajjal együtt.
  3. Fél órára meleg helyre tesszük, letakarva.
  4. Ha kész, kb. 10 egyforma darabot szakítunk belőle, és lisztezett felületen nagyon vékonyra nyújtjuk. A gombóc mindkét oldalát lisztezzük be, úgy nyújtsuk ki, mert elég ragacsos a tészta.

A húsos krémhez

  1. A hagymát, fokhagymát megpucoljuk, és kisebb darabokra vágjuk. A paradicsomot daraboljuk, akárcsak a kápiát. A chilit kimagozzuk.
  2. A húst kétszer ledaráltatjuk a hentessel (nagyon szépen kell ránézni).
  3. Az összes hozzávalót fűszerestül aprítóba tesszük, és masszát készítünk belőle. A petrezselymet a végén adjuk hozzá.
  4. A fűszeres krémet rákenjük a lapokra, és 6-10 perc alatt előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 232
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8690
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lahmacun, vagy bolognai pizza...na jó, csak viccelek. :) Törökország laposkenyere paradicsomos báránykrémmel...egyszerűen mennyei! Eredetileg bárány- vagy birkahússal készül, de nyugodtan essünk neki marhából is, jobb híján. :) Recept a Saveur magazin alapján.

Hozzávalók

A tésztához

A húsos krémhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek