r
Nosalty Logó

Különleges mákos bejgli

Glaser
Különleges mákos bejgli
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelekhez

A tetejére

1059
Kalória
23.4g
Fehérje
107.3g
Szénhidrát
63.1g
Zsír
58.9g
Víz
198.2g
Koleszterin
14g
Élelmi rost
51.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelekhez

A tetejére

Összesen 1059 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelekhez

A tetejére

Összesen 8475 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelekhez

A tetejére

Összesen 336 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    63.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1830.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    852 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    622 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    107.3 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    493 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 1059 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187.2 g

Zsír

  • Összesen
    504.7 g
  • Telített zsírsav
    202 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    139 g
  • Koleszterin
    1586 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14640.7 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    288 mg
  • Kálcium
    6814 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    1659 mg
  • Foszfor
    4976 mg
  • Nátrium
    762 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    31 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    858.1 g
  • Cukor
    411 mg
  • Élelmi rost
    112 mg

Víz

  • Összesen
    471.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2835 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1017 micro
  • Kolin:
    897 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2505 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    3945 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1762 micro
Összesen 8475 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    580.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 336 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A töltelékhez: A tejet felforraljuk. Beleszórjuk a mákot, kb. 25-30 percig főzzük, időnkent megkeverjük.
  2. Lábasban a 120 g vajat a mézzel megolvasztjuk. A vaníliavelőt, a keserű mandula aromát, pisztáciát, sárgabarackot és a vajas-mézes keveréket a mákhoz vegyítjük, és alacsony hőfokon 10-15 percig főzzük. Hűlni hagyjuk.
  3. A tésztához: Az élesztőt a tejföllel kikeverjük. A lisztet az összes hozzávalóval egy tálba tesszük. Robotgéppel sima tésztává összedolgozzuk. Két egyforma részre osztjuk.
  4. Egy szilikonlapot megszórunk liszttel, és a tésztát kb. 35x50 cm méretű lappá kinyújtuk.
  5. A kemény habbá vert 2 tojásfehérjét a mákos masszához adjuk, és felét rákenjük a tésztára. (A szélén körben vékony sávot szabadon hagyunk.)
  6. A szilikonlap segítségével a tésztát a rövidebb oldalánál fogva feltekerjük, és a hajtással lefelé sütőpapírral kibélelt tepsibe csúsztatjuk. A tészta másik felével ugyanígy járunk el.
  7. Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 10 percig sütjük, majd a hőfokot 175 fokra mérsékeljük, és a tésztát kb. 30 perc alatt készre sütjük. Esetleg a sütési idő vége felé a tésztát papírral letakarjuk.
  8. Az 50 g vajat megolvasztjuk, a még meleg bejglikre kenjük, majd megszórjuk a porcukorral. A bejgliket kihűtjük, és jól becsomagolva, lehetőleg 2-3 napig állni hagyjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A recept eredete egy régebbi karácsonyi Tina extra. Annyi különbséggel, hogy ott egy nagy bejglit sütöttek a hozzávalókból, én pedig inkább két karcsúbb tekercset készítettem.

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek